Város Dél-komárom 2024. 05. 30.

Az újszülött dél-komáromiakat köszöntötték!

Május 29-én a Jókai ligetben rendezték meg a hagyományos babaköszöntőt, ahol a város újszülöttjeit és családjaikat ünnepelték. Február óta 27 gyermek született a településen.

A rendezvényen Dr. Molnár Attila polgármester, Vajda Bence alpolgármester és Turi Ádám, az Ifjúsági Tanácsadó Testület elnöke köszöntötte a családokat.

A polgármester hangsúlyozta, hogy Komárom élhető és szerethető város, ahol jó gyermeket vállalni. Az önkormányzat minden újszülött után 200 ezer forint támogatást nyújt, és számos kedvezménnyel segíti a családokat, mint például az ingyenes bölcsődei és óvodai étkeztetés, a fiatalok első lakáshoz jutásának támogatása, a térítésmentes úszás programot. Emellett ingyenes védőoltás is igényelhető, és az első házasulandók 100 ezer forintos városi támogatásban részesülhetnek. Dr. Molnár Attila kiemelte, hogy a bölcsődék és óvodák felújítása prioritást élvez, például hamarosan megkezdődik a koppánymonostori Minivár Bölcsőde játszóterének felújítása.

Vajda Bence megköszönte a szülőknek, hogy Komáromot választották otthonuknak, és további támogatásukról biztosította a családokat! Turi Ádám bemutatta a „Komárom Visszavár!” programot, amely a fiatalok városba való visszatérését igykeszik ösztönözni.

A köszöntők után a szülők komáromi ajándékcsomagot kaptak, az anyukák pedig egy-egy szál rózsát. Az eseményt Mátesz Éva zenés foglalkozása zárta.