Város Dél-komárom 2022. 06. 01.

Több száz babát köszöntött a dél-komáromi városvezetés

A településen évek óta hagyomány az újszülöttek és családjaik megajándékozása. Az elmúlt két évben azonban a járvány miatt nem volt lehetőség a közös örömre. A Jókai ligetben rendezett tegnap délutáni eseményen szinte egy tűt se lehetett leejteni.

Dr. Molnár Attila polgármester és Czunyiné dr. Bertalan Judit a térség országgyűlési képviselője mellett a városvezetés számos tagja köszöntötte az egybegyűlteket.

A megszólalók kivétel nélkül örömüket fejezeték ki, hogy a komáromi családok ilyen szép számban fogadták el a programra szóló meghívást.A városvezető kiemelte, egy család életében a gyermekáldás a legfontosabb, polgármesterként pedig kiemelt feladatának tartja a komáromi családok támogatását, hogy minél több baba születhessen a városban. Az önkormányzat ahogy eddig, úgy a jövőben is a helyiek támogatását, szolgálatát tartja első helyen!

– Ezt a törekvést, mi sem bizonyítja jobban, mint a komáromi kedvezményrendszer kiépítése és folyamatos bővítése, gondok ezalatt olyan intézkedésekre, mint a fiatalok első lakáshoz jutásának támogatása, az első házasok segítése, a kelengyepénz és annak duplájára emelése, a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeinek átvállalása, a térítésmentesen biztosított bölcsődei és óvodai gyermekétkezés, a „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” program, a támogatott gyermekügyelet, a térítésmentesen igényelhető rotavírus elleni védőoltás, a 70 éven felüliek szemétszállítási díjának átvállalása, a kedvezményes telekvásárlási lehetőség biztosítása a CSOK-támogatásban részesült családoknak, vagy épp a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben való részvétel – fogalmazott köszöntőjében dr. Molnár Attila.

A babák és családok ajándékcsomagot, az anyukák pedig egy-egy szál virágot kaptak. A rendezvény kerekítő foglalkozással ért véget.