Város Dél-komárom 2024. 02. 22.

Az újszülött komáromi csecsemőket és családjaikat köszöntötték Dél-Komáromban

Kedves hagyomány, hogy a városvezetés évente több alkalommal is fogadást tart a legifjabb komáromiaknak. Egy-egy ilyen alkalmon persze nemcsak a babák, de a szülők is kapnak egy kis jelképes ajándékot.

– Tavaly szeptember végén a Jókai ligetben 24 családot köszöntöttünk, azóta pedig közel 60 baba született! Gratulálok! – kezdte beszédét dr. Molnár Attila polgármester, majd hozzátette, városvezetőként az egyik legfontosabb feladatának tartja a helyi családok támogatását.

E gondolat mentén az utóbbi években egyedülálló kedvezményrendszert alakítottak ki Dél-Komáromban.

-Segítjük a fiatalok első lakáshoz jutását. Egyszeri, vissza nem térítendő kelengyepénzt biztosítunk az újszülöttek családja számára. Szintén egyszeri, vissza nem térítendő támogatást adunk az első házasulóknak. Átvállaljuk a kismamák és a diákok helyi járatokon való utazási költségeit. Fizetjük valamennyi bölcsődés és óvodás gyermek étkezését, valamint gyermekenként több tízezer Forint értékben átvállaljuk a szolgáltató által megállapított és a családok által fizetendő iskolai étkeztetési díj különbözetét. Fenntartjuk a térítésmentes „Minden komáromi gyermek tanuljon meg úszni!” programot! Támogatjuk a 24 órás gyermekügyelet működését. Térítésmentesen igényelhető rotavírus elleni védőoltást biztosítunk a gyermekorvosok és a védőnők közreműködésével. Átvállaljuk a 70 éven felüliek szemétszállítási díját. Az Esély Otthon programban térítésmentes bérlakásokat biztosítunk a hiányszakmákban dolgozó Komáromban élő fiatalok számára, illetve jövőre is részt veszünk a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerben – mondta dr. Molnár Attila.

A rendezvényen jelen Dr. Kreft-Horváth Loránd és Vajda Bence alpolgármester, illetve Nagy Marianna, a Vállalkozásfejlesztési Központ menedzsere is köszöntötte a megjelenteket. Mindhárman is jó egészséget és sok boldogságot kívántak a komáromi fiatal családosoknak!

Az eseményen részt vevő szülők ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól, míg az anyukák egy-egy szál rózsát vehettek át.

(Forrás: a komarom.hu cikke alapján)