Sport 2018. 05. 09.

Az utánpótlás építésére törekszik a komáromi röplabdacsapat

Múlt hét szombaton, május 5-én került sor a MOK (Mini Open for Kids) Bajnokság döntő összecsapásaira, ahol több, mint ötven gyermek mérte össze tudását. A Spartak SJE Komárom Röplabda Klub új víziójának kicsúcsosodása ez a rendezvény, ahol az utánpótlásképzéshez csatlakozó iskolák diákjai vettek részt.

A komáromi sportcsarnok adott otthont a bajnokságnak, ahol a környékbeli városok és falvak iskoláinak 16 csapata jelent meg. A gyerekek többségében 9-12 év közöttiek, mindezt azonban megcáfolták küzdeni akarásukkal, lelkesedésükkel, kitartásukkal, csapatszellemükkel. A hangulat kiváló volt, a gyerekek hangos éljenzéssel biztatták az első helyért küzdő ellenfeleiket.

Átlagosan csapatonként négy mérkőzést láthattunk. A Bajnokság győztese végül a Munka utcai Alapiskola „A” csapata lett, akiknek a döntőben a ZŠ Pohraničná csapatát sikerült maguk mögé utasítani. Hősiesen küzdöttek a Kóczán Mór Alapiskola (Csallóközaranyos), a II. Rákóczi Ferenc Alapiskola (Gúta) csapatai is, akik a sportággal csupán idén ismerkedtek meg, mégis sikerült a bajnokság középmezőnyében végezniük. A Komenský utcai AI (KN), Dulovcei Alapiskola, a Marianum (KN), Eötvös utcai AI (KN), a Kossányi József AI (Szentpéter) diákjai harmadik helyezést érték el.

A döntőn ugyan nem tudtak részt venni, de a bajnokságban derekasan helytálltak a 2017/18-as idényben a dél-komáromi Feszty Árpád Általános iskola tanulói is.

A VK Spartak UJS Komárno, mint szervező klub ezúton is köszönetet mond minden segítőjének, a gyerekeket felkészítő tanároknak és edzőknek, valamint az iskolák igazgatóinak, hogy támogatásukkal a bajnokság zökkenőmentesen és sikeresen tudott megvalósulni. A rendezvény fő támogatói Komárom városa, valamint a Selye János Egyetem volt.

(balogh)