Sport 2018. 12. 19.

Hagyományteremtő céllal szerveztek focitornát Őrsújfalun

Első alkalommal rendezte meg a TJ Dynamo Akadémia Őrsújfalu azt a nemzetközi, karácsonyi focitornát, amely 2018. december 15-én a csallóközaranyosi Sportcsarnokban kapott helyet. Az esemény a 2008-2009-2010-ben született tehetséges gyerekfocisták színvonalas sportfesztiválja volt.

Sándor Alfréd, a TJ Dynamo Akadémia Őrsújfalu alapítója elégedetten nyilatkozott az esemény kapcsán. Elmondása szerint azért van szükség az ilyen tornákra, hogy a legkisebb futballistákban is elültessük a pozitív küzdőszellemet, a közösségben való természetes szereplést és persze azt is, hogy így bizonyítsák edzésbeli szorgalmukat a szép számmal megjelent nézők és szülők előtt.

A torna végeredménye: A tornagyőztes, első helyezett Bábolna csapata, a második a Dynamo „A”, harmadik Hetény. Őket követték Koppánymonostor és a Dynamo „B” csapatai.

A gólkirály a Dynamo „A” csapat csatára – Lakatos Zoli lett, a legjobb kapus Koczkás Ádám Bábolna csapatából, a legjobb játékos pedig a koppánymonostori Dikász Alex lett.

A mintegy 80 kisfocista remek sportélménnyel lett gazdagabb, de a közel 200 néző is vastapssal köszönte meg a szervezők és támogatók első, hagyományőrző Karácsonyi focitornájának megrendezését.