Város Dél-komárom 2023. 04. 13.

Bálintért mozdult együtt Dél-Komárom!

A (Dél-)Komáromi Móra Ferenc iskola alapítványa nagyszabású jótékonysági koncertet szervezett nemrég a Jókai moziban. A komolyzenei előadás bevételét diákjuk, Treutz Bálint külföldi műtétjének és az azt kövező rehabilitációjának költségeinek támogatására ajánlották fel a szervezők – írja a komarom.hu.

A jelenlévőket Hajnal Dóra önkormányzati képviselő köszöntötte.

A Szakképzésért Alapítvány elnöke, Enyediné Gáspár Judit felszólalásában elmondta, hogy a jótékonysági koncert mellett licitáláson, jótékonysági trambulinos fitness foglalkozáson és jótékonysági horgászversenyen is folyt gyűjtés Bálint megsegítésére, melyek közül a horgászok közel 400 ezer forintot tudtak hozzátenni a teljes összeghez.

– Nagy örömmel szeretném megosztani a jó hírt, miszerint idáig 2 millió 8 ezer forintot sikerült összegyűjteni, mely mind-mind az összefogásnak és az Önök jóságának köszönhető –
 jelentette be az alapítvány elnöke a koncert előtt.

Az est folyamán Rost Andrea Liszt, Prima Primissima Bartók-Pásztory és Kossuth-díjas világhírű operaénekes, Érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja és Lakatos György, Liszt Ferenc, Bartók-Pásztory és Artisjus-díjas fagott művész, a Zeneakadémia docense lépett színpadra, aki tanítványait is magával hozta. A fellépőket Bárkányi – Horváth Éva zongoraművész kísérte.

Az est zárásaként dr. Molnár Attila Dél-Komárom polgármestere köszönetet mondott a zenészeknek, a szervezőknek, a komáromiaknak és valamennyi jószándékú segítőnek, akik hozzájárultak Bálint életének megkönnyítéséhez. A városvezető hangsúlyozta: azt az összeget, ami esetleg még hiányzik a komáromi diák műtétjének költségeihez, az önkormányzat ki fogja egészíteni.