Mix 2024. 03. 06.

Segítsen jótékonysági koncert megvalósításával egy madari, mélyszegény családon!

A komáromi ADOS – Angyali Kezek non-profit szervezet (nővérek, ápolónők és egészségügyi dolgozók egyesülete) jótékonysági koncertet szervez egy madari, mélyszegénységben élő család támogatására. Az „angyalok” arra kérnek minden céget, szervezetet, egyesületet, magánszemélyt és jóérzésű embert, hogy amennyiben lehetőségükben áll, segítsenek megvalósítani ezt a koncertet.

Szeretnének minél népszerűbb előadókat meghívni – azonban a koncert megvalósítása eleve nehézségekbe ütközik a non-profit szervezet számára. Nem minden előadó jön el ingyen. Miután kifizették őket, a koncert bevétele a család megsegítésére folyna be, akiknek sürgősen új lakóépületre lenne szükségük. A befolyt összegből egy cserelakást biztosítanának a számukra, mivel jelenlegi otthonuk a lakásszakértői vélemény szerint életveszélyes. Az otthonuk elvesztése fenyegeti őket, ami sajnos egyet jelentene a család széthullásával is.

A segítségre szoruló családról talán Ön is hallott, hiszen számos cikk jelent meg róluk a közelmúltban.

Fotó: Vatačin Péter, Új Szó

Az édesanya enyhe értelmi fogyatékos, ettől függetlenül szereti és ellátja három gyermekét, egy 8 és egy 14 éves lányt, valamint egy 17 éves fiút. A gyermekek rendes, iskolába járó gyerekek, nincs rájuk panasz. Mindhárman tehetségesek valamiben, annak ellenére, hogy kettő köztük egészségkárosult: a 14 éves lány siketnéma (ő szívesen kézimunkázik), a 17 éves fiú pedig, aki szakácsnak tanul, vérzékenységgel él. Számára egy kisebb baleset is olyan szövődményekkel járhat, amely miatt kórházi ápolásra szorul. Velük él a közel 80 éves nagypapa is. A család nemcsak hátrányos helyzetű, nemcsak mélyszegénységben él, hanem mindezek tetejébe még bántalmazott is: a közelmúltban derült fény arra, amit eddig titkoltak, hogy az anya volt élettársa lelkileg és testileg is súlyosan bántalmazta őket. Őt az elmúlt hetekben ítélték el emiatt. 

A jótékonysági koncertre, amelyre 2024. június 15-én kerül sor Madaron,
számos népszerű előadót sikerült megszólítani.

Fellépnek: Happy Gang feat FLM, Szandi, Sanci, Victoriya, Gyurász Ildikó. Az est házigazdája a Szomszéd-Susedia sorozatból jól ismert Rák Viki lesz.

E nemes cél elérésének érdekében kérjük az Önök támogatását, hogy hozzájárulásukkal segítsék a koncert megvalósítását, igy segítve a családnak megelőzni a rájuk váró legrosszabb forgatókönyvet.

Átlátható számlaszám: SK 03 7500 0040 3284 33 77 a megjegyzésbe kérjük feltüntetni: támogatói hozzájárulás (sponzorsky príspevok). A gyűjtéssel és a családdal kapcsolatos további információkat az ADOS-Anjelské ruky honlapján találhat.