PR 2022. 12. 10.

Irány a sörkánaán – újra nyitva a Barbell and Beer sörbár!

Mióta keresel már olyan helyet, ahol szakértő, kedves a kiszolgálás, és nem dobnak ki sztorizás közben? Ahol igazi sörkülönlegességeket kóstolhatsz és mellé ínycsiklandó tálak közül választhatsz? Mindezt impozáns környezetben teheted meg, ahol a jó idő beköszöntével még a gyerkőcök is le tudják magukat foglalni? Ha te is régóta vágytál már egy olyan helyre, ahol mindez meg van, nem kell tovább kutatnod! Irány a sörkánaán Béke utcai szeglete, a Barbell and Beer söröző!

A Barbell and Beer három éves sikertörténet és egy év zárt ajtók után újult erővel nyitotta meg kapuit. A Lobkowicz cseh sörkülönlegességeket hatosával felvonultató bár igazán hangulatos helyszínen várja vendégeit. A tágas teraszrész a bokrok mögött megbújva 50 férőhellyel csalogat. A 80 fő befogadására alkalmas beltérbe érve az újságos karácsonyfadísz mellett elhaladva fa dekorációk és impozáns sötét szín kombinációja hívogat. Az italkínálat pedig nemcsak sörök terén különleges.

Kreatív megoldás az ünnepvárás jegyében.

Olyan borokat és egyéb alkoholos italokat kínálnak, melyek ár-érték arányban is megállják a helyüket. A CO2 helyett sörgázzal való csapolás pedig az emésztőrendszert is jobban kíméli.

A Barbell and Beer tulajdonosai már jó pár éve a vendéglátásban ügyeskednek. A Forró Noémi és férje, Tomi szárnyai alatt működő Praliné Cukrászda a Menházban és a Praliné Kávézó a Gútai soron mind a mai napig közkedvelt helyeknek számítanak.

“Hiába a sütik, Tomi érdeme, hogy kiemelten odafigyel a felszolgált kávé minőségére, a szervírozással járó apróságokra és magára a kávé zamatosságára. – hangsúlyozza Noémi.

Nem fordulhat elő hiányosság, a vendégeknek nálunk mindig mindenük meg kell, hogy legyen.”

Ráadásul a kávézóban a kuriózumnak számító, olasz Musetti kávémárkával dolgoznak, mely ritkaságot a söröző kínálatába is átemeltek.

A cukrászda után közös projektként álmodták meg a kávézót, s most jött el az idő, hogy Tomi is kiteljesedjen olyanban, ami csak az övé. “Amikor az előző gárda megnyitotta a sörözőt,

belépve rögtön azt éreztem, hogy egyszer én is egy hasonlót nyitnék.”

– emlékszik vissza Tomi.

Tomi számára újszerű a Barbell and Beer vállalkozása, mivel egy korábban már felfuttatott helyet szeretne újra visszahozni a köztudatba. “A Menház Cukrászda egy alap ügyfélkörrel működött 15 éve stabilan, amikor 5 éve átvettük. A süti és a kávé is amolyan hétköznapi dolog. A sörözőt viszont fel kell éleszteni.

Azokat szeretnék megfogni, akik szívesen beszélgetnének éjszakába nyúlóan, fogyasztanának minőségi dolgokat ínycsiklandóan, és tennék ezt jó szájízzel.

Nemcsak a kiváló minőségű füstölt- és sajtválogatásainkkal karöltve, de a kedvező áraink miatt is.”

A Beke Húsüzem és a Georgina Farm ínyencségei egy tálon.

Hat csapon különböző cseh söröshordók vannak felütve a hét minden napján, melyet az igények alapján váltogatnak. Az IPA állandó, a mézsör pedig új a kínálatban.

Lobkowicz sörök hatosával a kínálatban.

“A közkedvelt Lobkowicz legközelebb Érsekújvárban és Dunaszerdahelyen van. 48 féle sörből tudunk választani a sörgyárral kötött szerződésünknek hála. 5 alkoholos és egy alkoholmentes változatot frissen csapolunk, és egy-egy plusz ízvilágot is bármikor be tudunk emelni a kínálatba, mint hetedik sörfajta.” A jelenlegi csapatfelállásban ráadásul 25 éves tapasztalattal rendelkező munkaerő is a segítségükre van.

A nyári hónapokban a kofola is nagy sláger, és a piros málnát se hagyjuk ki az igazi retro ízek jegyében! “Hozzánk hasonlóan sokan igénylik az igazi hűsítő kofola ízét, a piros málna pedig egy olyan klasszikus, amely sosem megy ki a divatból.

A nosztalgia termékek mindig nagyon mennek.”

Belekortyolva valóban visszajön az ember gyerekkora. Akárcsak a Márka üdítőital, egy ugrással máris a kilencvenes években érezheted magad. De nemcsak nyáron, télen is kaphatsz olyat, ami ideszoktat majd. Ha nem vagy kávés, a forró csoki miatt fogsz ide járni – amihez karácsonyi időben mézeskalácsot is majszolhatsz. Ha nem vagy édesszájú, akkor pedig a zsíros kenyér hagymával lesz az, aminek nem fogsz tudni ellenállni. Sőt, tervben vannak az extra kínálatot felvonultató sörestek és borkóstolók is, de készítenek majd kocsonyát és házi pástétomokat is!

Télen is érdemes betérni.

Térj be a Barbellbe, ha…

…sörkedvelő vagy, hiszen 10-14 fokos erősségű, világostól egészen a sötétig, búza- és lágersörök közül mindennel igyekeznek meglepni a látogatókat!

…inkább boros vagy, így az udvardi EOS családi borászat borait kortyolgathatod! Fehér, rosé, vörös, mindegyikből több opció áll rendelkezésre, és nem fogsz azon gondolkodni, hogy igyál-e még egy pohárral.

…valami ütősebbet innál, hiszen a desztillált alkoholkínálatot is úgy alakították ki, hogy mindenféle árkategóriából tudj választani! Nicolaus vodkát, de Double Crosst is, Captain Morgant, de Bumbu rumot is kérhetsz.

…sportimádó hírében állsz, aki számára a foci vébé, a Forma1, de bármilyen más sportesemény is két nagy tévén követhető a kedvenc italok társaságában!

csak csipegetnél, hiszen a gútai Georgina farm érlelt és friss házi sajtjai mellett a Beke Húsüzem füstölt finomságait is egy tányérra gyűjtötték össze neked! Már csak azt kell kiválasztanod, hogy kicsit kérsz belőle, vagy lecsúszik a nagyobb adag is? Nincs is jobb a helyi kisvállalkozók hazai ízeinél.

…motorozol, mivel egy hatalmas, hétvégente szinte teljesen üres parkoló vár! Ne feledd, az országutak vasparipásaként frissen csapolt alkoholmentes sört is kaphatsz hűsítőként!

…gyerkőccel jössz, hiszen a tavaszi újítás jegyében ennél jobb elkerített gyereksarkat nem találsz majd, ha beköszönt a jó idő! Hűsítő bokrok nyújtotta árnyék és védelem nemcsak a Nap, de a forgalom elől is. Kortyold el nyugodtan hűsítő italod, miközben a kicsik is elégedetten rakosgatják a kavicsokat a dömperbe, homokoznak, vagy a házikóban főzőcskéznek! Jelige: ideális gyereksarok, boldog család.

…csevegésre vágysz! Vasárnaptól csütörtökig délután 2-től este 10 óráig, péntek szombat pedig 2-től 2-ig tartó nyitva tartással olyan társaságoknak kedveznek, akik nem terveznek az éjszakába továbbmenni. Helyette jókedélyűen elbeszélgetnének akkor is, ha már éjfélt ütött az óra. “Mi nem kezdünk el söpörni a vendégek körül, ha már közeledik a záróra.” – ígéri a tulajdonos.

…ünnepelnél, s a szervezést is a Barbell and Beer csapatára bíznád! Szülinapokra akár tortát is biztosítanak, céges rendezvény esetén pedig a teljes szervezést és lebonyolítást is igény szerint vállalják.

Foglalj asztalt Facebookon vagy telefonon +421/35/6400-073-as telefonszámon az észak-komáromi amfiteátrum szomszédságában található sörözőbe! Töltsd el kellemesen az időt a szeretteid körében, a kedvenc falataid és nedűid társaságában – irány a Barbell and Beer sörkánaán!