Város Dél-komárom 2018. 11. 30.

Bérlakásokra, bértámogatásra pályázhatnak a komáromi fiatalok

Komárom Város Önkormányzata a helyi foglalkoztatókkal is együttműködve a munkaerő helyben maradását tűzte ki célul.  Az “Esély Otthon” elnevezésű projekt keretein belül lakhatási- és munkavállalást ösztönző támogatásban részesítik a fiatalokat.

A projekt alapvető célja, hogy a városban élő 18-35 év közötti fiatalok helyben tudjanak egzisztenciát teremteni, családot tudjanak alapítani. A projekt lehetőséget kínál arra is, hogy a Komáromban letelepülni szándékozó, hiányszakmákban dolgozó szakemberek számára is vonzóvá váljon a város.

A pályázatnak köszönhetően 21 önkormányzati bérlakás kerül felújításra, amelyekbe az elkövetkezendő 6 évben, pályáztatás útján háromszor 21, a célcsoportba tartozó fiatalnak vagy családnak tudnak lakhatást biztosítani maximum 2 éven keresztül. A lakhatás biztosításán kívül a projektidőszakban 1-1 évig 25-25 fő részesülhet helyi munkavállalást ösztönző anyagi támogatásban is.

A támogatások feltétele, hogy a fiatal Komáromban foglalkoztatási jogviszonnyal és komáromi állandó lakcímmel rendelkezzen, életvitelszerűen városunkban lakjon, valamint közösségi célú helyi önkéntes tevékenységet végezzen.

A képviselő-testület legutóbbi ülésén megalkotta a helyi letelepedést és munkavállalást ösztönző támogatásokról szóló rendeletét, melyben meghatározta a pályázat keretében biztosított ösztönző támogatások feltételrendszerét.

A csatolmány 1. melléklete tartalmazza a lakhatás biztosítására, míg a 2. melléklet a helyi munkavállalást ösztönző támogatására szóló pályázati felhívást.

Az 1. mellékletben szereplő pályázat jelenleg csupán egy ingatlan bérbeadására vonatkozik, mely igény szerint akár személyesen is megtekinthető. Erre a 2900 Komárom, Hétvezér utca 16. fsz. 6. szám alatt van lehetőség,  2018. december 4-én (kedden) 13-15 óra között.

Az alábbiakban szintén erről a lakásról látható pár kép:

További képek, tervrajz és információk IDE kattintva.

A többi 20 lakásra vonatkozóan a felújítást követően írják ki a pályázatokat. 

A pályázat benyújtásának határideje: 2018. december 10.

Benyújtható személyesen az Arany János utca 17. szám alatti Arany 17. Rendezvényközpontban működő Projekt Irodában, hétfőtől csütörtökig 8.00 és 16.00 óra, pénteken 8.00 és 12.00 óra között, postai úton a Komáromi Polgármesteri Hivatal, 2900 Komárom Szabadság tér 1. szám alatti címre, vagy elektronikusan az E-papír szolgáltatáson http://epapir.gov.hu/ keresztül, saját ügyfélkapuval a Komárom Város Önkormányzata opción alatt.

A helyi munkavállalás megkönnyítése érdekében egy külön portál (www.komaromvar.hu) is létrejött, mely Facebook-profillal is kiegészült, lehetőséget teremtve a fenti pályázattal kapcsolatos információk egy helyen való közzétételére, és helyi álláskereső portálként a helyi vállalatok számára az aktuális nyitott pozíciók széleskörű meghirdetésére. A portál népszerűsítése érdekében hamarosan átfogó online és offline médiakampány indul!