Mix 2018. 01. 22.

Best in English versenysikerek a Selye János Gimnázium diákjaitól

A komáromi Selye János Gimnázium harmadik alkalommal kapcsolódott be Az év angolosa – Best in English elnevezésű versenybe. Ezt a nemzetközi online versenyt 15-19 éves középiskolás és gimnazista diákoknak szervezik, akik az egész világon egyazon napon ülnek a képernyő elé.

A verseny egyik főszervezője az a Czech-us Ügynökség, mely cseh és szlovák diákok, fiatalok utazását, munkavállalását és tanulását biztosítja a világ különböző országaiban. Az ingyenes online versenyen a legelőkelőbb helyezést elérő diákokat tárgyi jutalmak várják. Az abszolút győztes részt vehet egy kéthetes kanadai nyelvtanfolyamon az International Language Academy of Canada jóvoltából, amely egyben téríti a szállás, a repülőjegy és a European Summer Language School egy nyelvtanfolyamának költségeit is.

A verseny fő célja, hogy az angol nyelv tanulására ösztönözze a diákokat, és a legjobbakat tudásukért meg is jutalmazza. A verseny egyúttal lehetőséget nyújt arra is, hogy a diákok összevethessék saját nyelvtudásuk szintjét nemcsak szlovákiai és csehországi kortársaikéval, hanem több európai és azon kívüli országban élő fiataléval is.

A versenybe minden olyan, nem angol anyanyelvi közegben működő középiskola, gimnázium és szaktanintézet bekapcsolódhat, amelyik be tud nevezni legalább 10 diákot. A kérdések a diákok nyelvtani, szöveghallgatási és szövegértési készségeit mérik fel.

A 2017-es Best in English november 30-án zajlott, az idei teszt maximálisan elérhető pontszáma 98 volt. A Best in English 2017-es versenyébe 29 ország 750 iskolájának 17 612 diákja kapcsolódott be, mely meghaladta az előző évi részvételi számokat.

A Selye János Gimnázium 51 diákja kapcsolódott be a versenybe, akik közül a legjobb eredményt a 16 éves Kovarčík Sára, VI.N osztályos tanuló érte el, aki a 98 pontból 93,5-t szerzett. Ezzel az eredménnyel ő lett az Iskola Legjobb Angolosa. Őt követte a 93 pontos Bánki Bence a IV.A-ból, a 92 pontos Hajdú András (IV.C), és a 90,5 pontos Šiška Dávid (IV.A).

Szlovákia 126 iskolája közül a Selye János Gimnázium a 8. helyet szerezte meg. 29 ország 750 iskolája közül pedig a kiváló 55. helyen végzett 892 ponttal. 

Ezért az eredményért a diákokat és a tanárokat (Farkas Enikő, Tóth Éva, Vlahy Anita, Szilárd Ágnes és Szüllő Lívia) egyaránt dicséret elsősorban diákjainkat illeti a dicséret, joggal vagyunk rájuk büszkék.

 

(Hevesi Petruf Alena)