Mix 2018. 06. 12.

Börtöncellájában lett öngyilkos a komáromi férfi

A tegnapi nap során (június 11.) tragikus eset történt a komáromi rendőrségen. A rablás miatt fogvatartott 27 éves Edmundra holtan találtak a rendőrök a reggeli órákban, öngyilkos lett – írja a noviny.sk

A 27 éves Edmundnak nem ez volt az első rendőrségi ügye. Többek között ő volt az, akinek pár éve sikerült megszöknie cellájából, majd a közeli gyorsbüfénél többször is megvágta magát. A rendőröknek akkor még sikerült megelőzniük a tragédiát és vissza tudták vinni.

Peter Lazarov, a Szlovák Belügyminisztérium szóvivőjének elmondása alapján a 27 éves komáromi férfi életét május közepén ugyancsak sikerült megmenteni egy járőrözés során: „A szerencsés körülményeknek köszönhetően sikerült megmenteniük járőreinknek a férfi életét nem egész egy hónapja, amikor is az említett személy a Vág-hídról akart volna a folyóba ugrani.”

Edmund tegnapelőtt délután azonban újból rendőri őrizetbe került rablás miatt. A rendőrök elmondása szerint a férfi agresszívan viselkedett, ezért a lábát és a kezét is összebilincselték. Az elmondottak alapján a férfinak viszont sikerült a cellában nyaka köré tekernie az összekötő láncot, így követve el az öngyilkosságot. Azt, hogy a kamerákon kívül kinek kellett volna felügyelnie rá, a vizsgálat fogja kideríteni.

„Most hogy temessem el? Pénzem sincs. Ki fog segíteni benne, a rendőrök?” – mondta felzaklatva a TV JOJ munkatársainak Edmund édesanyja, Renáta. 

„Nem mondtak semmit, csak annyit, hogy megfojtotta magát a lánccal. Hogy fojthatta meg magát lent a cellájában? Egyszerűen lehetetlen. Ráadásul egy olyan vékony lánccal…” – mondta egy másik hozzátartozó.

A család egyébként nem tagadja, hogy a férfi kábítószerezett, de szerintük az agresszív viselkedés nem ennek volt betudható, hanem a rendőrök támadásának.

Az öngyilkossági ügy kivizsgálását a belügyminisztérium vette át.

A helyszínen tartózkodók elmondása alapján miután kitudódtak a bent történtek, kissé elszabadultak az indulatok a rendőrség épülete előtt. A hozzátartozók ugyanis heves szóváltásba keveredtek a rendőrökkel.

A TV JOJ felvételei:

 

(Szia Komárom, noviny.sk alapján)