Sport Dél-komárom 2019. 09. 19.

Európa-bajnoki bronzérmet szerzett a 17 éves komáromi sportlövő

A komáromi Bajos Gitta bronzérmet nyert az 50 méteres puska fekvő versenyszámban a bolognai olimpiai kvalifikációs sportlövő Európa-bajnokságon – írja az mti.

    A 17 éves komáromi lövő 624,4 körrel zárta a hétfő délelőtti viadalt, és bár német riválisa is pontosan ugyanilyen eredményt ért el, Bajos az utolsó sorozatban jobbat lőtt, ezzel zárt harmadikként.

    „A legnagyobb kihívást az egy irányba fújó, viszont kiszámíthatatlan erősségű szél okozta, de ezt sikerült megoldanom” – nyilatkozott a verseny után Bajos, aki hozzátette, lőtt már ennél jobbat, mégis ez pályafutása eddigi legjobb eredménye, mert a felnőttek között nyert bronzérmet. – „A 3×40 lövéses összetett szám még hátra van, ott mindenki olimpiai kvótát érően akar majd lőni, de igyekszem nem túlságosan izgulni és a legtöbbet kihozni magamból” – mondta.

    A férfi 50 méteres kisöbű szabadpuska fekvő versenyszámban – nem olimpiai szám – Péni István 620,7 körrel a 24., Pekler Zalán 619,4 körrel a 36., Sidi Péter pedig 619,1 körrel a 38. lett.

(mti)