Sport Dél-komárom 2020. 01. 23.

Kint vannak az EB-n a komáromi sportlövők!

A komáromi sportlövők, Bajos Gitta és Sidi Péter a válogatón nyújtott teljesítményük révén részt vehetnek a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságán – írja a kemma.hu.

Sportlövészetben lezajlott az Európa-bajnokság itthoni válogatója, amely három versenyt ölelt fel. Az elért eredmények és teljesítmény alapján végül összeállt az az utazó keret, akik képviselhetik Magyarországot a februári lengyelországi Európa-bajnokságon.

A hétvégén a Budapesti Honvéd csarnokában megrendezett Honvéd 70 sportlövőkupa volt a válogató utolsó állomása. Tíz méteren a légpisztolyosok és a légpuskások egyaránt megküzdöttek. A légpuskások mezőnyében a nők között a komáromi Bajos Gitta, a férfiak között pedig a szintén komáromi Sidi Péter is harcba szállt. Péter jól célzott a válogató utolsó versenyén és bár Péni Istvánnak sikerült a döntőben megelőznie végül a dobogó második fokára sikerült felállnia. A férfiak küzdelmét követte a női mezőny, ahol a fiatalok igazán kitettek magukért. Gitta a válogató után elmondta, hogy az alapverseny nem sikerült olyan jól számára. Több rossz lövése volt, azonban a célját sikerült elérnie és döntőt lőhetett. A fináléban pedig jött a magabiztos teljesítmény és nagy küzdelemben sikerült megszereznie az első helyet, ezzel megnyerve a válogatót.

Joó Éva utánpótlás-igazgató a verseny után elmondta, hogy büszke a fiatalokra, hiszen nagyszerűen szerepeltek a válogatók versenyei alatt esélyt szerezve az Európa-bajnoki részvételre. A 10 méteres Európa-bajnokságra a felnőttek és a juniorok mezőnyében is három-három versenyzőt nevezhetett az elnökség.

Győrki Csaba szövetségi kapitány a kerethirdetés után úgy fogalmazott, hogy a cél 5-7 érem begyűjtése, amelyből legalább egy arany illetve egy olimpiai kvóta kvóta bezsákmányolása.

A juniorok között szintén találunk komáromi sportolókat, a fiúk között Pekler Zalán, míg a lányok között Horváth Lea is a magyar keret tagjai lettek.

A magyar csapat
Légpisztoly: Felnőtt. Férfiak: Tátrai Miklós, Hegedűs László, Babéj Ádám. Nők: Major Veronika, Sike Renáta, Fábián Sára
Junior. Fiúk: Joó Attila, Iszprávnik Péter, Polgár János. Lányok: Jákó Miriam, Varga-Zalay Babett, Komáromi Krisztina Panna

Légpuska: Felnőtt. Férfiak: Péni István, Sidi Péter, Klenczner Márton. Nők: Dénes Eszter, Toma Dorina, Bajos Gitta
Junior. Fiúk: Pekler Zalán, Török Ferenc, Hammerl Soma. Lányok: Mészáros Eszter, Gáspár Lalita, Horváth Lea

Futócél:
Felnőtt. Boros László, Tasi Tamás, Zsebedits Nándor

(kemma.hu)