Sport Dél-komárom 2020. 05. 14.

Három fiatal dél-komáromi lövész Európa 50 legjobb sportlövésze között

Május 1-jén adták ki a felnőtt európai sportlövők legfrissebb ranglistáját, melybe három dél-komáromi sportoló, Pekler Zalán, Horváth Lea és Bajos Gitta is befért.

A férfi légpuskások listáját a szám Európa-bajnoka, Péni István (UTE) vezeti, klubtársa, a februári, wroclawi Eb juniormezőnyének aranyérmese, a 18 éves Hammerl Soma pedig 45. a sorban. Előtte csupán egyetlen fiatalabb versenyző áll a 2002-es születésű olasz Danilo Dennis Solazzo (33.) személyében.

A listán az első ötvenbe a 18 esztendős Klenczner Márton (Gödöllői EAC) és a 20 éves Pekler Zalán, a komáromi Finomító SLK versenyzője is belefért. Utóbbi 50 méter összetettben a legjobb pozíciót, a 35.-et foglalja el a magyarok közül, előtte nincs nála fiatalabb.

A légpuskás nők mezőnyében a felnőtt Eb-hatodik, vegyes csapatban Pénivel ezüst­érmes, 19 éves Dénes Eszter (UTE) a tizedik helyen tanyázik. A szintén 2001-es születésű Horváth Lea (Komárom VSE) a 26., míg a csupán 17 éves, tavaly májusban a müncheni világkupán olimpiai kvótát szerzett Mészáros Eszter (Gödöllői EAC) a 30. a lajstromon.

Érdekesség, hogy Eszter nemcsak a magyarok között, de eddig Európában is a legfiatalabb kvótaszerzője a jövő évi játékoknak. 50 méter összetettben Horváth Lea a 32., előkelőbb pozícióban nem találni nála fiatalabb sportolót, a 18. életévét a napokban betöltő 47. Bajos Gitta (Finomító SLK) pedig az első ötven két 2002-es születésű lövőjének egyike. Légpisztolyban a 18 éves Fábián Sára (KSI) a 29. az európai ranglistán.

(kemma.hu)