Régió 2018. 05. 09.

Családi nap a magyar oviban Szentpéteren

Példaértékű összefogásnak lehetett tanúja mindenki, aki május első szombatján ellátogatott a szentpéteri magyar tanítási nyelvű óvodába /Kossányi József Alapiskola és Óvoda/.

Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a jótékonysági családi nap, melyen kicsik és nagyok együtt szórakozhattak egy egész napon át. Volt itt minden, mi gyermekszívnek kedves lehet: pónin lovaglás, kisvonatozás, körhinta, népi játékok, ugrálóvár, trambulin, gofri sütés, kirakodóvásár, arcfestés, kézműves foglalkozások, bábjáték, ringató foglalkozás.

Noha a nap főszereplői az ovis és oviba készülő apróságok voltak, családi nap lévén a felnőttekről, szülőkről, nagyszülőkről sem feledkeztek meg a szervezők, így több fajta gulyás, édes és sós finomságok, üdítők is várták a látogatókat. A rendezvényt az tette különlegessé, hogy igazi csapatmunka volt a szervezés: A Jövő Gyermeke Polgári Társulás, szülők és pedagógusok, nagyszülők, vagy csak óvoda-barátok együtt, közös erővel szervezték meg ezt a fantasztikusra sikerült napot.

A családi nap csodás alkalmat adott arra, hogy mindenki, aki ellátogatott az eseményre egy igazi ünnepet élhetett meg, a család és az összetartozás ünnepét. Elmondhatjuk, hogy azoknak a közösségeknek van igazán jövőjük, ahol önzetlen összefogással közösséget tudnak építeni, és talán különösen igaz ez az óvodára, ahová parányi gyerekek nap mint nap fejlődni, tanulni járnak.

Nem kevés szervezést és tervezést, időt és energiát vett igénybe a rendezvény előkészítése, de a sok munka meghozta gyümölcsét. Kellemesen elfáradva, de felejthetetlen élményekkel tele tért haza minden gyerek. A szülők pedig ismét meggyőződhettek, szerencsés, aki a szentpéteri magyar ovi kis látogatója lehet.