Mix 2023. 12. 18.

Old school társasjáték és ronda karácsonyi pulcsi – avagy így tedd különlegessé az idei ünneplést

Ajándéktippek és halászlé lelőhelyek után most jöjjön néhány olyan javaslat, mellyel garantáltan emlékezetes lehet az idei karácsony, ami a minőségi együtt töltött időt illeti.

Old school társasjáték

Akár egy Activity, akár egy Jenga, vagy Twister, lényeg hogy együtt menjen a nevetés. Előbbihez akár „csináld magad” DIY-módszerben is izgalmas megadni a feladványokat (karácsonyi tematika előny) és a játéktáblát, utóbbinál pedig csak annyi a tipp, hogy várjuk meg, míg leülepedik a a halászlé és a bejgli. Honfoglalózni is ér, de készüljünk fel arra, hogy a család legélesebb kése a fiókban esetleg porig aláz maga körül mindenkit. De mi baj lehet, ha karácsonykor is tanulhatunk valamit, és észrevétlenül edzhetjük az agytekervényeket.

Ha pedig igazán old school, de mégis újragondolt változatban próbálnánk a gyermekkorunkat felidézni,

elő az Ország, város, növény, tárgy játékkal! Írjunk fel kategóriának filmet, ételt, italt, vagy például bármilyen karácsonyhoz köthető tárgyat, a könnyfakasztó jókedv garantált!

Modern eszközöket is bevetnénk? Lehúzhatunk számtalan applikációt, amelyben csoportosan is részt vehetünk, és indulhat is a móka – és még a telefonok is megbocsátható, ha a kezünkbe kerül.

A szavak ereje

Persze, persze, mást se csinálunk karácsonykor, mint beszélgetünk. A repedt bejgli feletti sopánkodás, és a kacsa drágulása azonban kerülendő témák. Vajon mi lenne, ha most úgy rendesen és örömteli módon diskurálnánk? Segítségként vegyünk kézbe egy Körvonal kártyajátékot, vagy írjunk fel saját körkérdést, és indulhat is a lelkek megnyílása.

Az év többi napján is érdemes egymásra minőségi időt szánni, és tévénézés helyett például a családi történéseket meghallgatni.

Az időseket addig kell kérdeznünk, míg itt vannak és mesélni tudnak, mi pedig szintén nosztalgiázhatunk a régmúlt időkről.

Emlékezzünk meg azokról is, akik a szeretet ünnepén már nem lehetnek velünk! Idézzük fel a velük kapcsolatos kedvenc karácsonyi történeteket, és így rójuk le tiszteletünket az emlékük előtt!

Ad hoc karaoke

Mindenkinek van ma már okos tévéje, igaz? Elő a Youtube-bal és a kedvelt karácsonyi tematikájú instrumentális zenealapokkal. S hiába nincs minden családban egy zengő tenor, vagy egy csilingelő szoprán torkú tag, a hamis dallamok és a beleéléssel teli előadásmód is csodás pillanatokat varázsolhat.

Ha pedig fokoznánk a kedélyeket, és keresünk egy-egy videóklipet is, amit az ad hoc énekes mellett a családi háttértáncosok elő is adnak, tovább fokozhatjuk a hangulatot.

Ronda mégis autentikus öltözék

Lepjük meg magunkat egy igazán ronda karácsonyi ruhával, vagy készítsünk saját elképzelés szerint egyet! Csillivilli szalagot magunkra aggatni, egy felemás autentikus zoknit ölteni, vagy egy karácsonyi masnit a hajunkba tűzni is éri. Vicces lesz meglepetésszerűen felbukkanni a legkirívóbb karácsonyi hacukákban. S ha esetleg még pontoznánk is egymást, az motiváló hatással is lehet a kreatív outfitekre. Nyereményként harcba szállhatunk az utolsó szem szaloncukrokért és szelet bejglikért is! Valaki nem igyekezik kellőképpen? Őt a bejgli szélére és a zselés szaloncukrok kötelező elfogyasztására kárhoztathatjuk.

DIY, avagy csináld magad díszek

Készítsen mindenki valamilyen díszt a fára! Lehet az egy popcorn-füzér, egy megfestett gömb, vagy egy szalmából kötözött angyalka-forma, esetleg egy saját díszítésű-feliratozású mézeskalács, lényeg, hogy a középpontban álló karácsonyfán mindenkinek ott legyen a keze nyoma.

Ingyen ajándékok

A végére azért adnánk tippet olyan ajándékra is, amit nem megvenni kell, hanem megtenni – és nem, még csak kézműveskedni sem kell hozzá! Eszmei értéke vitathatatlan például

egy „10x elmosogatok” kuponnak, vagy egy „5x elviszem kitakarítani az autódat” utalványnak. De felkínálhatjuk sofőrszolgálatunkat is egy-egy átmulatott éjszakához a jövő évre, vagy megcsillanthatjuk főzőtudományunkat is bizonyos süteményfajták elkészítésére felhatalmazó kiskártyával.

De ígérhetünk közös filmezést is a testvérekkel, vagy egy egészségügyi sétát/túrát az egész családdal. Nincs is annál értékesebb, amikor az időnket és az apró figyelmességeinket ajándékozzuk a szeretteinknek!

Boldog karácsonyt mindenkinek!