Mix 2022. 03. 17.

Itt a baba! Mi lesz a párkapcsolattal? – műhelymunka

Mindenkit sok szeretettel várunk március 18-án, pénteken 17:00 órakkor a Szinnyei József Könyvtár Gyermekkönyvtár részlegén, a Nádor utcán, Komáromban egy igazán fontos témáról beszélgetve.

Nem árulok el nagy titkot azzal, ha leírom: a kisbaba megszületésével gyakran megremeg a párkapcsolat. Egy vizsgálat szerint 10 jól működő (!) párkapcsolatból 8 erősen meginog ilyenkor. Még szomorúbbá válhatunk, ha rápillantunk a válási statisztikákra, amelyek szerint az első gyerek(ek) megszületése után megugrik a válások száma. Mi minden történik ebben a sűrű időszakban, ami ilyen mértékben megnehezíti a párkapcsolatok jól működését? Melyek azok a kihívások, élethelyzetek, amelyeket olykor igen nehéz a párnak megugrani?

A műhely során ezekre nézünk rá, kiegészítve olyan praktikákkal, kommunikációs gyakorlatokkal, amelyek a nehézségek konstruktív megoldása felé segíthetnek minket.

Az alábbi témákkal fogunk foglalkozni:

  • Milyennek látom a páromat mint szülőt? Hogyan viszonyulok hozzá?
  • Új feladatok, új feladat megosztás – hogy megy nekünk?
  • A figyelem immár megoszlik, ezzel hogyan birkózunk meg? Hogy vagyunk a rivalizálással? Van valaki, aki elhanyagoltnak érzi magát?
  • A kevesebb együtt töltött időt hogyan használhatjuk ki jobban?
  • A nevelési elveink hasonlóak vagy éppen ellenkezőleg, mást tartunk helyesnek?
  • Az intimitás, szexualitás hogyan épülhet vissza a kapcsolatba?
  • Kinek hol a helye az új felállásban? Azon a helyen hogyan érzi magát?

Gondolkodjunk ezeken együtt! Szeretettel várunk!

A műhelymunkán való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérlek, jelentkezz ezen a linken: https://forms.gle/SSeMrATdKm6muMcj8

Amennyiben nem találsz segítséget, vagy pároddal együtt jönnétek, hozhatjátok babátokat is!