Sport Dél-komárom 2024. 02. 06.

Dél-Komárom legeredményesebb sportolóit, sportszakembereit díjazták

Február 3-án szombat este rendezték a hagyományos Sportünnepet a Monostori erődben, a KlapkArénában. A város vezetése a Jó tanuló, jó sportoló diákjait, az év junior női és férfi sportolóját, az év edzőjét, az év csapatát, női és férfi csapatsportolóját, az év női és férfi sportolóját, az év testnevelőjét köszöntötte. Az ünnepi gálán adták át a Komárom Város Sportjáért díjat is – írja a komarom.hu. Az eseményen a város és az erőd vezetése mellett Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, kormánybiztos, valamint Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is részt vett.


(A díjazottak és a díjak átadói a február 3-ai Sportünnepen) 

Elsőként a 2022/2023-as tanév Jó tanuló-Jó sportolóit díjazták. Az elmúlt tanévben rendezett diákolimpiai versenyeken elért helyezésiek és eredményeik alapján alsó tagozaton Jekker Hanna, a Jenny’s Fitness SE sportolója, Somogyi Lola, a KVSE Fit-Kid Szakosztálya sportolója, Szakál Emma Natasa, a Szőnyi Palánkdöngetők Köre sportolója és Vörösházi Eliza Lilla, a KVSE Fit-Kid Szakosztálya sportolója, kaptak díjat.

Felső tagozaton Csorna Csenge, a Szőnyi Palánkdöngetők Köre, a Fortuna Sportegyesület sportolója, Csüllög Csenge, a Komáromi Városi Sportegyesület sportolója, Écsi Sebestyén, labdarúgó és atléta, valamint Zseni Réka, a Tatabányai Vízmű SE sportolója vehették át az elismerést.

Komárom Város díszoklevelében részesült Kovács Barna, a Szőnyi Bozsik József Általános Iskola tanára.

középiskolások kategóriájában Jó tanuló-jó sportoló elismerést vehetett át: Bélai Ninetta, a Szőnyi Palánkdöngetők Köre sportolója, Dombay Kata Eszter, a Fouette Ritmikus Gimnasztika Sportegyesület sportolója,  Hajas Réka, a Szőnyi Palánkdöngetők Köre sportolója, és Ollé Orsolya, az Alexandros Muay Thai Egyesület sportolója.

Komárom Város díszoklevelét idén a Kultsár István Technikum és Szakgimnázium kapta, mely a 2022/2023-as Diákolimpia legaktívabb középiskolái közül az országos 1. helyezést érte el. 

A Sportünnepen átadták az Év Testnevelői díjakat is, amelyet idén Szakács Péter és Szakács Tibor vehetett át.

2023-as év junior női és férfi sportolója díjat Jekker Hannának, a Jenny’s Fitness SE sportolójának és Nyári Lászlónak, az Alexandros Muay Thai Egyesület tagjának ítélték oda.

Az ünnepi eseményen átadták Komárom Város Sportjáért díjat, melyet idén Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kapott.

Az Év edzője Miskolczi Julianna, Pekler Zalán és az Erődök Városa Sportlövő Egyesület utánpótlás korú növendékeinek trénere lett. Az Év csapatává a Szőnyi Palánkdöngetők Köre OB 1 bajnok, Magyar Kupa győztes, 3N IFL ezüstérmes férfi csapatát válaszották. 

Az Év női csapatsportolója díjat Temes Bernadett korábbi 28-szoros magyar válogatott irányító érdemelte ki, míg az Év férfi csapatsportolója Pfneiszli Péter (Szőnyi Palánkdöngetők Köre) lett.

Az Év női sportolója díjat ez évben az Erődök Városa Sportlövő Egyesület sportolójának Bajos Gittának ítélte a grémium. Az Év férfi sportolója pedig az Erődök Városa Sportlövő Egyesület sportolója Pekler Zalán lett.

Az eseményen műsort adott a Magyarock Dalszínház, a KVSE ritmikus gimnasztika csapata, a KVSE FitKid Szakosztálya és a Jenny’s Fitness Sportegyesület.