Sport 2015. 02. 02.

Sportolóinkat ünnepeltük

DÉL – KOMÁROM. Nyolcadik alkalommal adták át a sportolói díjakat a 20 éves születésnapját ünneplő Sportcsarnokban, ahol a budapesti Sambahiya tánccsoport teremtett brazil karneváli hangulatot.

Elsőként a jó tanuló – jó sportoló fiatalokat díjazták, akik az elmúlt tanévben nem csupán a tanulmányaik terén jeleskedtek, de a Magyar Diáksport Szövetség által szervezett versenyeken is kiváló eredményt értek el. Köztük volt Orbán Gréta, Csurgó Lola, Nagy Nikoletta, Fortuna Patrícia, Németh Anikó, Horváth Lea, Horváth Zoé, Kelkó Balázs, Pekler Zalán és Bondor Csaba.

Az Év Junior Sportolója Díjat a lányok közül Vadkerti Adél golfozó, a fiúk közül Fülöp Patrik, a KVSE labdarúgója vehette át. Az év testnevelő tanára Andrási Mihály lett, aki 1979 óta a Petőfi Sándor Általános Iskolában dolgozik, tavaly tanítványai országos diákolimpia címet szereztek magasugrásban. A Komárom Város Sportjáért Díj Paulovics Imrének járt, aki 1973-tól a helyi labdarúgás meghatározó egyénisége. A város közönségdíjasa ezúttal Szőnyi Ferenc lett, aki a világbajnokság megnyerése mellett másodikként ért célba a Milano és San Remo között megszervezett, 283 kilométer hosszú futóversenyen.

10969172_939680126077378_296849460_o

– Sok díjat kaptam már, de ez valahogy mégis többet jelent, egy kicsit el is érzékenyültem. Minden sportolónak, így nekem is az a célom, hogy példaképpé váljak. Így 50 felett azért már vissza kell venni a tempóból – mondta a Vasember, majd hozzátette, azért indul a világ leghosszabb és legkeményebb futóversenyén, amit a Himalájában szerveznek. A táv 330 kilométer, és eddig mindössze egy embernek sikerült teljesítenie. A csapattársai körében csak Race Machine-nak becézett Szőnyi kiemelte, most egy olyan elismerést kapott a várostól, ami nagy erőt adott neki az emberfeletti táv
leküzdéséhez.

Az Év Edzőjének Szeidl Balázs választották, aki az átadó után elmondta, mindez nem csak az ő érdeme, de edzőtársaié is.

– Szeretném a jövőben megszolgálni ezt az elismerést, és egy olyan úszóklubot létrehozni, ahol 5 és 18 éves kora között edzhetnek a fiatalok. 2010 óta 870 érmet gyűjtöttünk, idén szeretnénk ezt ezerre bővíteni. Minden esélyünk megvan arra, hogy országos bajnoki érmeket szerezzünk – mondta a Komáromi Úszóklub vezetője, Szeidl Balázs.

sportunnep2

Az edző egyébként mérnök végzettségű, így a terveket mindig mérnöki precizitással készíti el, illetve tartatja be, hiszen saját bevallása szerint nem csak magával, de tanítványaival szemben is sokat követel. Kialakítottak egy jó kapcsolatot a határon túli magyarsággal, így már náluk edz Bielik Kevin, aki sorra nyeri a szlovákiai versenyeket és Dikácz Bence, aki szintén szép eredményeket ért el.

Az Év Csapata Díjat idén is az SZPK-sok érdemelték ki, ezúttal azonban a fiúk helyett a lányok arattak diadalt a Sportgálán.

 Feljutottunk pályánk csúcsára, hiszen megnyertük a Magyar Bajnokságot. Idén mindenképpen a címvédésre törekszünk, és arra, hogy a kupában is megálljuk a helyünket – mondta a csapatkapitány, Takács Anna. Bak Norbert edzőnek sikerült fejben helyretennie a lányokat, aki így megtanultak egymásért küzdeni. A csapattagok közül többen külföldre mentek, így elkerülhetetlen volt a vérfrissítés. Szerencsére azért, ha nem is olyan nagymértékben, mint a fiúknál, azért a lányok körében is népszerű sportág a floorball, így elkezdték az utánpótlás beépítését.

sportunnep4

Az Év Csapatsportolója is az SZPK-ból került ki, hiszen a díjat Gyugos Beáta vehette át. A fiúk közül a legjobbnak Borvendég Richárd, a KVSE labdarúgója bizonyult. Az Év Sportolója a lányok közül Miskolczi Julianna sportlövő, a fiúk közül Grónai Sándor félprofi thai boksz világbajnokunk lett. Elárulta, hogy minden év elején kitűz maga elé egy célt, amit szeretne elérni, tavaly sorra nyerte a hazai és a külföldi bajnokságokat. Mindezt komoly céltudatos munkával, elszántsággal, rengeteg edzéssel, alázattal és lemondással érte el. Hetente átlagosan 8-12 alkalommal edzett, csak vasárnaponként pihent

sportunnep5

– A regenerálódás ugyanúgy a felkészülés része, ezért nagyon fontos. Minden meccsre külön készülök alapozással, futással és persze mentálisan is. Idei célom a profi világbajnoki cím megszerzése. Ezzel a gondolattal kelek és ezzel fekszem – árulta el Grónai. Megtudtuk tőle, hogy már a címmeccs időpontját is kitűzték, így novemberben izgulhatunk kiváló sportolónkért. A gálát színesítette a budapesti Sambahiya tánccsoportjának, a KVSE Fit Kideseinek, a Fouetté ritmikus gimnasztikásainak fellépése.

A díjátadót követően báli mulatságra került sor, ahol a Syncron Band húzta a talp alá valót.