Kultúra Dél-komárom 2022. 08. 02.

Dél-Komáromban készült az országtorta-verseny ezüstérmese!

Kihirdették a 2022-es Magyarország tortája verseny eredményét, amelyen a dél-komáromi mestercukrász is helyezést ért el – írja a kemma.hu.

Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg lett idén Magyarország tortája, a Magyarország cukormentes tortája címet pedig a szegedi Gyuris László Nagyi kedvence fantázianevű süteménye nyerte el – jelentették be augusztus 1-jén hétfőn az Országházban tartott díjátadón, ahol az idei Szent István-napi kenyeret is bemutatták.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének társelnöke a 16. alkalommal meghirdetett Magyarország tortája verseny győzteséről elmondta: az egri vörösbor és a szilva ízének harmonikus párosítása jellemzi Karikó Orsolya, a nagykőrösi Vanília & Gelarto Kézműves Cukrászat cukrásza süteményét.

Az országtorta-verseny második helyezettje a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászdából Lakatos Pál által készített Kék kötény kincse nevű torta lett, a harmadik helyen pedig a budapesti Major Cukrászdából Szivós Zita Évszakok nevű tortája végzett.

Nádori László, a Magyarország cukormentes tortája verseny zsűrijének elnöke közölte: Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere Nagyi kedvence fantázianevű alkotásában megjelenik a málnavelő, a fehércsokoládés pisztáciaropogós, a mascarpone mousse hibiszkuszvirággal és csipkebogyóvelővel, a piskóta pedig nem tartalmaz gabonalisztet.

Sztaracsek Ádám dél-komáromi mestercukrász, korábbi országtorta-győztes idén sem hagyta ki a versenyt, a cukormentes torta-kategóriában indult Szirmai Péter cukrásszal. Csokoládé királyfi nevű alkotásuk második helyezést ért el, míg a harmadiknak Sabján Adrienn, a Cake to go Budapest cukrásza Epres túrógombóc nevű tortáját választotta a zsűri.

Sztaracsek Ádám Facebook-posztjában is beszámolt a rangos díjról. Mint írta: „Idegen terepen elsőre talàn nem is olyan rossz. Majd jövőre ? (Megfogadom, hogy sose versenyzek többet.)”

Ádám egyébként legutóbb az Év fagylaltja versenyen is részt vett, ahol a döntőbe is bekerült alkotásával.

(Forrás: kemma.hu)