Mix Dél-komárom 2020. 08. 19.

Mától már kóstolható az idei Országtorta verseny mindkét dél-komáromi tortája

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén a harmadik helyet érte el a Magyarország Tortája versenyen a dél-komáromi Sztaracsek Ádám.

A tavalyelőtti győztes, a dél-komáromi Jánoska Cukrászda cukrásza, Sztaracsek Ádám az idei évben két tortával is megmérettette magát a országos versenyen. A Hunyadi Krónikája nevű tortája a gesztenye, törökmogyoró és a feketeribizli, feketeszeder ízvilágát foglalja egybe: törökmogyorós, törökmogyorópasztás piskóta, mogyorós ropogós réteg, feketeribizlis, feketeszedres zseléréteg és gesztenyés vajkrém alkotja. A Tétényi áfonyás mandulában a piskóta mandulaliszt és házi mandulapaszta felhasználásával készült. Mandularopogós talp és házi mandulapralinés vajkrém alkotja, az áfonya pedig töményen gyümölcszselé formájában van jelen a tortában. Több tészta és vaj, kicsit elfelejtve a mousse-ok és kevés tésztás desszertek világát. Ádám ez utóbbi tortája végül a harmadik helyet érdemelte ki az idei versenyen.

Szerdától (augusztus 19.) pedig immáron kaphatóvá vált Sztaracsek Ádám mindkét döntőbe jutott tortája, kizárólag a dél-komáromi Jánoska cukrászdában. Emellett természetesen az idei győztes, a Curiositas névre keresztelt torta is kapható a cukrászdában, garantáltan az eredeti recept alapján készítve.