Podcast 2023. 06. 28.

Szia Podcast: Kezdj el mosolyogni a tükörképedre!

Az önismeret és önszeretet napjainkban egyre fontosabb szerepet kap az ember életében. Az önvizsgálat, önkritika és külső segítség bevonása révén lehetőség nyílik arra, hogy mélyebb betekintést nyerjünk saját magunkba. Megértsük érzéseinket, gondolatainkat és viselkedésünket. A Szia podcast vendége Derján Tünde, angolnyelv-tanár és mentálhigiénés szakember, aki segít megismerni az önismeret és önelfogadás jelentőségét.

Coach, mentálhigiénés szakember vagy pszichológus? Az interjú során Tünde elmagyarázza a három szakma közti különbségeket és azt, hogy kit mikor érdemes felkeresni. Egy coach segít célkitűzéseink elérésében, egy mentálhigiénés szakember az érzelmi és mentális jólétünk megőrzéséhez járul hozzá, míg a pszichológus diagnosztikus és terápiás támogatást nyújt különböző mentális problémák esetén.

A testi tünetek és az ismétlődő nehézségek jelzik, hogy a beszélgetés a barátokkal és családdal nem elegendő. Külső segítségre van szükség!

Az önismeret fontossága a korábbi generációkhoz képest jelentős mértékben kitárult. Miért kerül egyre nagyobb hangsúly az önmagunkkal való foglalkozásra? Ennek ellenére miért nem tulajdonítunk akkora jelentőséget még mindig neki? Ideje (f)elismerni, mekkora lenyomata lehet a feldolgozatlan dolgoknak ránk és az utódainkra nézve.

Valakinek egyszer szembe kell néznie e nehéz és fájdalmas folyamattal. Mert az út végén, a rejtett dolgok megértésével és felfejtésével elérhetjük, hogy gyermekeink már előnyből induljanak és egy jobb élet várjon rájuk.

Podcastjeinket megtalálod az alábbi csatornákon. Iratkozz fel – ne csak olvass, hanem hallgass és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast