Podcast 2023. 08. 11.

Szia Podcast: Megfoghatatlan erő szilárd alapokon nyugvó izomteszteléssel – a kineziológia rejtelmei és a test válaszai

Az agyunk sejtes memória szinten 7 generáción át őrzi a családi történések lenyomatait. A kineziológia ezekkel foglalkozik, stresszt old, és felszínre hozza azt, amit sokszor nem is sejtünk. A Szia Podcastben próbáljuk megfoghatóbbá tenni ennek misztikumát.

A kineziológia tudománya több évtizedes, alternatív pedagógiai és pszichológiai elemeket is tartalmazó készség-, képesség- és személységfejlesztő módszer. A testünkben lévő görcsös izmok gyenge ellenpárját próbálják aktiválni általa. Trenčík Lenka 7 éve foglalkozik kineziológiai oldásokkal. Az ő segítségével próbáltunk meg közelebb kerülni az izomtesztelésen alapuló szakma témájához. Mert a test válaszol, ha jól kérdezünk tőle!

  • A OneBrain metódus például 50 izommal dolgozik. A Brain Gym módszer pedig gyerekek számára is megoldással szolgálhat.
  • Az állapotfelmérés során kérdések hangzanak el, és lekapcsol az izom, vagy megerősödik. A kezek fel alá járnak pozitív és negatív érzésektől függően.
  • Vajon szavakba lehet önteni, mit kéne éreznünk, amikor a finomhangolás elindul? 
  • Milyen más módszerrel érdemes még összekötni a kineziológiát?
  • Hogyan kell felkészülni egy oldásra?
  • Ahhoz, hogy kineziológus lehess, kell érzék, vagy tanulható szakágról van szó?
  • Hogyan töltekezik egy kineziológus, mennyire veszi át a terhet a klienstől, és hány oldást bír el egy nap?
  • Mi az a viselkedési barométer, és hogyan lavírozunk a tudatalatti, a tudatos és a testi rész között?
  • Mikor kellene erre az útra lépni, és mi alapján válasszunk egyáltalán szakembert?                           

A természetgyógyászathoz tartozó, Szlovákiában még nem, de Magyarországon 1997 óta hivatalosan elismert szakma lényege a prevenció. Ha testi síkról beszélünk, 99%-ban orvosilag is beigazolódik, ami egy kineziológusnál kiderül.

Meglepő tudatosítások, érzelmi hullámvasút, találó szimbólumok, egy csepp megkönnyebbülés – ez vár arra, aki kineziológushoz látogat. Az otthonról hozott, rejtett mintákkal teli batyunkkal dolgunk van, és hatalmas a felelősség rajtunk, hogy elkezdjük-e feldolgozni a felhalmozódott, akár generációs stresszt, vagy áthárítjuk ezt a gyerekeinkre. Azoknak, akik még nem próbálták, fontos tudni: nem kell tőle tartani! Semmi olyat nem fogunk hallani, amit ne lennénk képesek befogadni.

Podcastjeinket megtalálod az alábbi csatornákon. Iratkozz fel – ne csak olvass, hanem hallgass, és legújabban nézz is minket! 🙂

Spotify: https://bit.ly/SpotifySziaPodcast
Apple podcast⁠: https://bit.ly/AppleSziaPodcast
Google podcast⁠: https://bit.ly/GoogleSziaPodcast