Sport 2017. 12. 22.

Edzőváltás a KFC Komárom csapatánál

A tavaszi idényt már a DAC-tól érkező új vezetőedző irányítása alatt kezdi a komáromi KFC. 

A KFC vezetése közleményben tájékoztatta szerda délután az olvasókat, hogy a klub alkalmazásában álló Peter Zelenský vezetőedző munkáját új szakember veszi át.

A komáromi labdarúgóklub a tavalyi szezonban elhódította a harmadosztály bajnoki trófeáját, amivel egyben kiharcolta a másodosztályban való szereplést is. A nyáron azonban nagy átalakuláson esett át a csapat, a keret játékosainak jelentős száma cserélődött, ami a csapat, így a vezetőedző munkáját is megnehezítette.

Az átalakult csapat döcögősen kezdte az idei szezont, első 10 mérkőzésén mindössze két győzelmet, összesen 8 pontot tudott összehozni. Habár az ezt követő mérkőzéseken már többször biztató játékot és javuló formát mutatott be a csapat, a 17. fordulót követően még mindig a tabella utolsó előtti helyén, ezáltal kiesőhelyen áll Komárom.

A vezetés valószínűleg éppen ezért döntött a váltás mellett. A téli szünetnek köszönhetően az új vezetőedzőnek pedig elég ideje lehet megismerkedni a játékosokkal, és összekovácsolni a csapatot.

A KFC vezetése Jozef Olejník kinevezése mellett döntött, aki a dunaszerdahelyi DAC 1. ligás ificsapatától érkezik. Az új vezetőedzőtől a klub vezetése elsősorban frissességet, kornak megfelelő szakmaiságot és kellő agresszivitást vár el, emellett pedig a második ligában való bentmaradást.

Olejník érkezésével emellett az sem kizárható, hogy a dunaszerdahelyi és a komáromi klub így közelebb kerül egymáshoz, ami akár játékosok mozgását is eredményezheti a két együttes között.

Fotó: fcdac.sk

Sok sikert kívánunk és üdvözöljük Komáromban! 

(Szia Komárom, KFC Komárno facebook oldal)