Sport 2017. 10. 26.

Új edző a komáromi kosárcsapat kispadján

A hétvégi, Nyitrabánya (Handlová) elleni mérkőzésen már új vezetőedző irányítja az MBK Rieker COM-Therm Komárno kosárlabdacsapatot. 

A napokban közös megegyezéssel szerződést bontott az egyesület a nyáron érkezett szlovén vezetőedzővel, Vladimir Rizmannal. A hat éve edzősködő szakember keze alatt a hazai bajnokságban idén eddig 3 győzelmet és 3 vereséget ért el a komáromi együttes, míg a nemzetközi Alpe Adria Cupában egy győzelem mellett egy vereség a mérlege. (Megjegyzés: A tegnapi, BK Dečín elleni mérkőzést már Rizman nélkül nyerte meg a komáromi csapat)

A nem túl acélos eredmények pedig valószínűleg nagy tényezővel bírhattak az edzőváltás kérdésében. Hiszen bár a riválisnak számító Lévát és a regnáló bajnok Intert is sikerült hazai pályán legyőzni, a mérleg másik serpenyőjében ott nyugszik az Igló elleni meglepetésszerű, vagy a Szvit pályáján elszenvedett 25 pontos vereség.

Az egyesület új vezetőedzője, aki a mai nappal érkezik a városba, a szintén szlovén származású Miloš Šporar. A 41 éves szakember gazdag játékoskarrierrel rendelkezik, hiszen többszörös szlovén válogatott s pályafutása során játszott Szlovéniában, Horvátországban, Cipruson, Franciaországban és Lengyelországban. Lengyelországi kalandjához pedig egy mai napig élő rekord is kapcsolódik, amikor is az egyik mérkőzésén 21 gólpasszal segítette a társakat.

Vezetőedzőként a 2012/13-as szezonban a KK Zlatorog Laško csapatával megnyerte az alapszakaszt, egy évvel később a ZTE Zalakerámia csapatát pedig megmentette a kieséstől. Emellett a szlovén válogatott másodedzője is volt, 2016 óta pedig Lengyelországban tevékenykedett.

fotó: probasket.pl

Reméljük rengeteg sikert élhetünk majd át az új vezetőedző ittléte alatt.

Sok sikert kívánunk és üdvözöljük Komáromban! 

 

(Szia Komárom, mbkkom.sk)