Mix 2022. 07. 28.

Egy fának hajtott az az autó, amelyet Komáromtól Gútáig üldözött a rendőrség – illegális migránsok ültek benne

Autósüldözés, illegális bevándorlók Komárom és Gúta között július 23-án, szombat este. Újabb illegális határátlépőket fogtak el.

A komáromi rendőrség szombat este Őrsújfalunál tartott közúti ellenőrzést, amikor egy Škoda Octaviára lettek figyelmesek, amely meghaladta a megengedett sebességet.

A rendőrök felszólították az autó sofőrjét, hogy álljon meg, az azonban menekülni kezdett. Először Pozsony felé próbált eliszkolni, majd Őrsujfalu egyik negyedében próbálta lerázni a rendőröket, onnan Komáromba menekült. Ott a körforgalomnál áttért a szemközti sávba, és Gúta felé vette az irányt.

A rendőrség ekkor a gútai kollégáktól kért segítséget, akik mepróbálták a gútai temetőnél feltartóztatni az autót – sikertelenül. A benzinkúthoz érve aztán az Octavia sofőrje egy bal kanyarnál elveszítette irányítását a jármű felett, lehajtott az útról és egy fának ütközött.

A jármű az oldalára borult. Kiderült, hogy az autót egy grúz állampolgárságú férfi vezette. Rajta kívül négy illegális bevándorló tartózkodott az autóban, mindnyájan szíriaiak. A sofőr megsérült, őt kórházba szállították. Az ügyben eljárás indult.