Város 2023. 10. 06.

Nyugodt a helyzet a Magyarországgal közös határon, folyamatosak az ellenőrzések

Nyugodt a helyzet a Magyarországgal közös 35 határátkelőn, és folyamatosan zajlanak a szúrópróbaszerű ellenőrzések, hogy a lehető legkisebbek legyen a fennakadás – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a belügyminisztérium sajtóosztálya.

Az ellenőrzéssel azt akarják elérni, hogy minél kevesebb illegális migráns érkezzen Szlovákiába, akik az országon keresztül más uniós államokba akarnak eljutni.

„A határellenőrzés az egyik kulcsfontosságú intézkedés annak megelőzésére, hogy ne romoljon a közbiztonság a megnövekvő illegális migráció következtében” – tette közzé a belügyi tárca.

„11 óráig nem regisztráltunk rendkívüli eseményt” – közölte a minisztérium. Az utazóknak azt tanácsolják, legyen kéznél a személyi igazolványuk.

Csütörtök reggel óta október 14-ig szúrópróbaszerű ellenőrzéseket végeznek a szlovák-magyar határon. Elsősorban a gyanús járművekre összpontosítanak.

A kormány szerdán (október 4-én) döntött az ellenőrzések bevezetéséről, miután egyelőre tíz napra Lengyelország, Csehország és Ausztria is ellenőrzéseket vezetett be a Szlovákiával közös határán.

Forrás: TASR, Fotó: archív