Régió 2013. 12. 01.

Egy komáromi rendőr édesanyját támadta meg a visszaeső bűnöző

Az utóbbi hetekben egy ismeretlen rabló garázdálkodott a városban, aki női kézitáskákat lopott. A bűnöző azonban alaposan megjárta, mikor egy rendőr édesanyjával találta szembe magát.

Minderről a Joj televízió számolt be először. A 24 éves Jozef két nőt is kirabolt Komáromban, egyet októberben a temetőben, egyet pedig a vasútállomás előtt. Az áldozatait követte, majd kitépte kezükből kézitáskájukat és elrohant a zsákmánnyal. A jogos büntetés azonban utolérte.

Csütörtökön délután ugyanis Zuzana asszonyt akarta kirabolni. Az asszony fél öt körül hazafelé tartott munkahelyéről, mikor a rabló oldalról megközelítve támadta meg őt és megragadta a táskáját. Az asszony azonban nem ijedt meg támadójától és nem engedte el a táskát, a rabló így csaknem 10 méteren át vonszolta őt a földön.

„Földre estem, de minden erőmmel tartottam a táskát, és segítségért kiabáltam” – mondta Zuzana asszony a televíziónak. A rabló dolga végezetlenül elmenekült, ám az asszony felhívta rendőr fiát, aki épp szolgálatban volt. A rendőrök gyorsan a helyszínre értek, és az asszony elbeszélése alapján gyorsan elkapták az elkövetőt.

Jozef legutóbb hét hónapja szabadult, de valószínűleg nemsokára ismét a börtön vendégszeretetét élvezi. Tettéért 3-8 évet kaphat a rácsok mögött.

(forrás: bumm, noviny.sk, illusztrációs felvétel)

Szólj hozzá!