Város Dél-komárom 2019. 11. 20.

Egyetemi város lehet Dél-Komárom

Tegnap tartotta első rendes ülését az októberben megválasztott képviselő-testület Dél-Komáromban. A városvezetés több fontos kérdésben is egyhangú döntést hozott.

Dr. Molnár Attila polgármester elmondta, a napirendi pontok közt talán az egyik legnagyobb jelentőségű az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel (ELTE) kötendő stratégiai szerződés megszavazása volt. A dokumentum alapján Magyarország egyik legpatinásabb felsőoktatási intézményének régészeti tanszéke a most épülő Klapka György Múzeumba helyezné át gyakorlati képzését, egyfajta tudáscentrumot létrehozva ott.

Ezzel a lépéssel otthonunk, Komárom felkerül majd a magyar felsőoktatási térképre, amely várhatóan új impulzust ad településünk közösségi életének is – nyilatkozta a városvezető.

A testület döntött még többek között a Volánbusz Zrt-vel kötött közszolgáltatási szerződés meghosszabbításáról, és elfogadták a Távhő Kft-nek a téli fűtési idényre való felkészüléséről, illetve a Városgazda Kft-nek szintén a téli hóeltakarítási munkákra vonatkozó előkészületeiről szóló tájékoztatóját is.