Mix 2017. 12. 13.

Elfogták a komáromi tolvajokat

Elfogták azt a három fiatalt, akik múlt héten egy 39 éves férfit raboltak ki saját háza előtt – tájékoztatott a Nyitrai Kerületi Rendőrkapitányság. 

A múlt hét folyamán, december 7-én Komáromban lett rablás áldozata egy 39 éves férfi. A sértettre saját háza előtt támadtak hárman, nem sokkal 17 óra után, rögtön azt követően, hogy kinyitotta bejárati kapujának ajtaját. Az áldozatot először a földre kényszerítették, majd nadrágja zsebéből kilopták a személyes iratait és bankkártyáját is tartalmazó pénztárcáját, amiből 50 € készpénzt tulajdonítottak el. Az eset után mind a hárman egy ismeretlen helyre távoztak. A komáromi nyomozók azonnal elkezdték felkutatni az ismeretlen elkövetőket. A helyi ismeretek és operatív információk segítségével végül három fiatal nyomára bukkantak. A rendőrségre a 14 éves nagymegyeri Emanuelt, a szintén 14 éves komáromi Bernátot és a 17 éves gútai Martint vitték be.

A kihallgatás után mind a három fiatalt lopás, továbbá bankkártya és egyéb fizetőeszköz jogosulatlan használatának bűntettével vádolták meg. A bűncselekmény 3-tól akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is járhat, az elkövetők fiatal kora miatt azonban ez a felére is csökkenhet.