Kultúra 2022. 02. 14.

Elhunyt Ivan Reitman, Komárom híres szülötte

Szombat (február 12.) este, kaliforniai házában elhunyt Komárom híres szülötte, a világhírű producer és filmrendező, Ivan Reitman. 75 évet élt.

Pár hónappal ezelőtt, október végén adtunk hírt róla, hogy a komáromi születésű, hollywoodi rendező és producer, Ivan Reitman kapta meg az első csillagot Komáromban annak az új kezdeményezésnek a részeként, mely célja, hogy tiszteletet állítson a városunkhoz kötődő művészeknek. Ivan Reitman ráadásul épp a csillag leleplezésének napján ünnepelte 75. születésnapját.

A hétvégén azonban szomorú hír látott napvilágot: szombat (február 12.) este, a Kalifornia állambeli montecitoi házában elhunyt a 75 éves rendező.

A komáromi születésű, hollywoodi rendező és producer, Ivan Reitman többek között a Szellemirtók, az Ikrek, az Ovizsaru és a Junior című filmek rendezőjeként szerzett hírnevet, míg producerként a Beethoven, az Állj, vagy lő a mamám! és a Space Jam – Zűr az űrben című filmek készítésében is szerepet vállal. Legutóbb épp fia, Jason Reitman mellett segítkezett a Szellemirtók: Az örökség című film munkálataival kapcsolatban.

Nyugodjon békében!