Kultúra 2021. 10. 28.

Ivan Reitman kapta az első csillagot a komáromi „hírességek sétányán”

Új kezdeményezés látott napvilágot Komáromban, melynek célja, hogy tiszteletet állítson a városunkhoz kötődő filmeseknek. Az első leleplezett csillag a komáromi születésű, hollywoodi rendező és producer, Ivan Reitman nevét rejti.

Tegnap (október 27.) délután a Tatra mozi előtt került sor a hagyományteremtő céllal létrehozott kezdeményezés első felvonására, melynek célja, hogy megfelelő tiszteletet állítson a Komárom városához kötődő filmeseknek. A mozi épülete előtt – a hollywoodi Hírességek sétányának mintájára – a jövőben időről időre egy-egy új csillag lesz majd leleplezve, a városhoz köthető híres filmesek nevével.

Az első csillagot nem más, mint a 75. születésnapját épp tegnap ünneplő Ivan Reitman kapta, aki többek között a Szellemirtók, az Ikrek, az Ovizsaru és a Junior című filmek rendezőjeként szerzett hírnevet, míg producerként a Beethoven, az Állj, vagy lő a mamám! és a Space Jam – Zűr az űrben című filmek készítésében is szerepet vállalt.

A csillag felavatása után a Tatra moziban Kollár Zoltán vállalkozó tartott egy rövid ismertetőt Ivan Reitman életéről.

A kezdeményezés ötletgazdái és támogatói között a Tatra mozi tulajdonosa, Ryšavý Boldizsár, Kollár Zoltán vállalkozó és Komárom városának vezetése foglal helyet.