Kultúra 2022. 03. 18.

Felavatták Kaszás Attila csillagát a komáromi „Hírességek sétányán”

Újabb leleplezett csillaggal bővült a komáromi „Hírességek sétánya”. Ivan Reitman után Kaszás Attila kapta a második csillagot a Tatra mozi előtt.

Tegnap (március 17.) délután leplezték le a második csillagot a komáromi „Hírességek sétányán”, a Tatra mozi épülete előtt. Ekkor került ugyanis felavatásra a fiatalon elhunyt színművész, Kaszás Attila csillaga. Az eseményen tiszteletét tette Kaszás Attila régi barátja, Rudolf Péter színművész is, aki egy rövid megemlékezést is tartott a 15 éve elhunyt színészről. Ezt követően a család tagjai – felesége, gyermekei és testvére – Rudolf Péterrel közösen leplezték le a csillagot a Megye utcában.

Kaszás Attila 1960-ban született, Vágsellyén, gimnáziumi éveit Komáromban és Selmecbányán töltötte. 1983-ban elvégezte a budapesti Színművészeti Főiskolát; ezt követően a Vígszínház, majd a Nemzeti Színház színésze lett Budapesten, 1990-ben pedig Jászai Mari-díjjal jutalmazták. A felvidéki származású Kaszás Attila felejthetetlen színpadi alakításai mellett karrierje során több filmben is szerepelt.

Az új kezdeményezés, melynek eme esemény volt a második felvonása, tavaly októberben indult útjára Komáromban, azzal a céllal, hogy tiszteletet állítson a városunkhoz kötődő művészek előtt. Az első csillagot még október 27-én leplezték le, mely a komáromi születésű, ám azóta elhunyt hollywoodi rendező és producer, Ivan Reitman nevét rejtette.

(forrás: Komárom Város Facebook oldal)