Sport 2023. 08. 10.

Elöltöltős fegyveres Európa-bajnokságon 3. lett Szalai Lajos

A XIX. M.L.A.I.C. EUROPEAN Championship nemzetközi versenyt idén Franciaországban rendezték meg CHÂTEAUROUX városában. A komáromi Royal Sportlövő Klub tagjai közül hárman sikeresen kvalifikálták magukat a versenyre.

Hagyó István, Elek Péter és Szalai Lajos 19 ország 260 lövésze közt mérethette meg magát. A versenyen a fegyvertörténelem egy 400 éves periódusát fedték le. A komáromi lövészek pisztoly és puska fegyverszámokban is képviselték Szlovákiát és Komáromot.

A pisztolyos fegyverszámokban Elek Péter 25 és 50 méteren, Hagyó István puska fegyverszámban 100 méteren, míg Szalai Lajos puska fegyverszámokban 50 és 100 méteren húzta meg a ravaszt.

Szlovákia 6 egyéni és 5 csapat érmet harcolt ki magának, amiből Szalai Lajos egy Európa-bajnoki egyéni 3. helyet hozott el ismét álló 50 méteren kanócos puskával. A komáromi Royal Sportlövő Klubnak ezzel ismét sikerült öregbítenie hírnevét.

Nem pihenhetnek sokat a lövészek, hiszen szeptemberben az országos bajnokságon állnak újra élesben lövőpozícióba. Továbbá előre készülnek a következő évi világbajnokságra is, amely Olaszországban lesz Pármában.