Régió 2016. 12. 05.

Első helyen a Munka utcai, valamint a gútai Corvin Mátyás alapiskola tanulói

A műszaki oktatást már az alapiskolában kell elkezdeni! A Műszaki Olimpia elsősorban azoknak az alapiskolás tanulóknak ajánlott, akiket érdekel a technika és a jövőben technikai irányú szakközépiskolában szeretnének továbbtanulni, de azoknak is, akik szabadidejükben maguk és mások örömére modelleznek, barkácsolnak.

Immár hetedik alkalommal adott otthont a komáromi Pozsonyi úti Műszaki Szakközépiskola 2016. december 1-én a Műszaki Olimpia járási versenyfordulójának.  A rendezvényen a járás 17 alapiskolájából összesen 49 tanuló vett részt. A verseny két kategóriában zajlott. A „B” kategóriában az alapiskolák 5-7. osztályos tanulói, az „A” kategóriában kétfős csoportokban, a 8-9. osztályosok mérték össze tudásukat.

unnamed-4

Mindkét kategória résztvevői 2-2 versenyfeladatot kaptak. A gyakorlati részben az „A” kategória versenyzőpárosai fával dolgoztak, feladatuk egy fa zsinóros pörgettyű elkészítése volt. A „B” kategória versenyzői szélmeghajtású villanyerőművet készítettek, majd a versenyzőknek mindkét kategóriában egy írásbeli feladatsort kellett megoldaniuk.

unnamed-2

Az eredményes versenyzőknek az „A” kategóriában 140, a „B” kategóriában 70 pontot kellett elérniük. Az „A” kategória győztes párosa Szarka Beáta és Csente Tamás,  a komáromi Munka Utcai Alapiskolából, a 2. helyen Ódor Tamás és Szalay Tamás (Hetényi János Alapiskola és Óvoda, Ekel), a 3. helyen pedig Takáčová Viktória és Vitkó Marián (Szlovák Tannyelvű Alapiskola, Marcelháza) végeztek.

A „B” kategória 1. helyezettje Tóth Ákos (Corvin Mátyás Alapiskola Gúta) a 2. helyet Németh Alex  (Szlovák Tannyelvű Alapiskola, Ímely), a 3. helyet Ábrahám Oskar (Komensky Utcai Alapiskola, Komárom) szerezte meg. Az elért eredményekhez szívből gratulálunk, a verseny következő fordulójához pedig sok sikert kívánunk!

Varga Ottó
Képek: Augustín Ondrejkovič

unnamed-3

 

Szólj hozzá!