Sport 2019. 03. 26.

Eredményesen szerepelt a Seishin Karate Klub a Szlovák Bajnokságon

Dunaszerdahelyen rendezték meg a közelmúltban az év legnagyobb versenyét a karate sportágban, a Nyílt Szlovák Bajnokságot. A versenyre 330 fő nevezett 33 klubból, 5 országból (Magyarország, Csehország, Horvátország, Lengyelország és Szlovákia). A Seishin Karate Klubot 55-en képviselték.

A versenyt Karafa Attila (Dunaszerdahely város alpolgármestere) nyitotta meg. Köszöntötte a megjelent versenyzőket, a szülőket, és megköszönte, hogy Dunaszerdahely város adhat helyszínt ennek a nagyszerű rendezvénynek.

Köszöntötték még Takács Tímeát, a Kulturális, ifjúsági és sport ügyek önálló alosztályának vezetőjét, Hupian Kristína, Markovics Ádám, Jakab Adrienn, Cserepes Zoltán, Kurcsík Márk és Pulay Attila válogatott versenyzőket, akik júniusban Csehországban fogják képviselni a klubot és egyben Szlovákiát.

Ezt követően Markovics János (Szlovák Shinkyokushin Szervezet vezetője) megköszönte Dunaszerdahely város vezetésének, Nagyszombat megyének, a szponzoroknak, és a szülőknek hogy támogatták ennek a nagyszabású rendezvénynek a létrejöttét. Kihangsúlyozta, hogy nagyon fontos esemény ez a klub életében, mert nagy hangsúlyt fektetnek az utánpótlás nevelésre.

A versenyen egész 6 éves kortól felnőtt korig zajlottak a küzdelmek öt küzdőtéren, délelőtt 10 órától.  A válogatott versenyzők kiválóan teljesítettek, hiszen Markovics Ádám, Jakab Adrienn, Cserepes Zoltán is első helyen végeztek. Zoltán gyönyörű fej K.O.-val mutatkozott be élete első felnőtt versenyén, és megérdemelten lett első. Ádám juniorként szintén élete első felnőtt versenyét K.O.-val nyerte meg. A gyerekek nagyon lelkesen, és színvonalas küzdöttek, dicséret illeti az edzőket a felkészítésért. A Seishin Karate Klubból  9 fő szerzett első helyet.

1.helyezettek: Markovics Ádám, Jakab Adrienn, Lackó Patrik (Keszegfalva) Zezula Filip, Domonkos Vivien (Ekecs) Meleg Vince, Csölle Lehel (Dunaszerdahely)

Cserepes Zoltán, Szabó Koloman (Nemesócsa)

2. helyezettek: Pastorek Kinga, Lišková Dorina, Cziroková Nikola, Kudri Tomáš(Keszegfalva) Nagy János, Bödők Beatrix  (Nemesócsa) Oláh Lila, Oláh Ákos (Ekecs) Menző Rebeka, Gányovics Ádám (Vásárút)

3.helyezettek: Markovics Áron, Pulay Attila, Bognár Krisztián,  (Keszegfalva)

Lévai Krisztián, Garai Márk, Angyal Ármin, Dömötör Márk, Dorn Zsaklin (Nemesócsa) Tanító Péter (Ekel) Szelle Tamás, Bíró Bendegúz, Hájas Kornél, Boráros Judit, Csölle Krisztián, Horváth Kristóf (Dunaszerdahely)  Fekete Abigél, Szláviková Karin (Megyercs) Bittera Dániel (Nagymegyer)  Csápai László, Könnyű Andrea, Czíria Tibor, Kovács Krisztián (Ekecs)

 

A karatékák április 28-án mérhetik össze újra a tudásukat Csallóközaranyoson, a Sosia Oyama emlékversaenyen. Addig még vár rájuk a tavaszi felkészítő tábor.

Szólj hozzá!