Sport 2013. 06. 29.

Európa-bajnok lett a komáromi Demín Viktor négyese

A kajak junior Európa-bajnokságon Poznańban, a 23-éves korig terjedő korosztályban a szlovák hajó aranyérmet szerzett. A csapatban egy komáromi és egy somorjai kajakos evez. – írja a bumm.sk hírportál.

demin-viktor

A hétvégén zajlik a lengyelországi Poznańban a junior Európa-bajnokság, ahol 18 és 23 éves korig két csoportban versenyeznek a kajakosok. Szombaton a K4-es szlovák hajó bejutott a döntőbe, ahol a legjobb eredménnyel megszerezte az aranyérmet. Az 1000 méteres táv döntőjében egy másodperccel előzték meg a spanyol egységet, az orosz négyes szerezte meg a bronzot.

A szlovák K4-es legénységét a komáromi Demín Viktor, a somorjai Jakubík Gábor, a pozsonyi Marek Krajčovič és a pőstyéni Matej Michálek alkotja.

A tavalyi EB-n Portugáliában bronz érmet szerztek, most viszont mindenkit maguk mögé utasítottak. Egy hónap múlva a junior világbajnokságon bizonyíthatnak Kanadában.
Augusztus végén valószínűleg ez az alakulat képviseli Szlovákiát a felnőtt világbajnokságon is, amelyet két hónap múlva a németországi Duisburgban rendeznek.

1. Szlovákia 2:52,813
2. Spanyolország 2:53,865
3. Oroszország 2:54,821

(bumm)