Kultúra 2018. 08. 27.

Ezeket az előadásokat láthatjuk a Jókai Színház 2018/2019-es évadában

Hamarosan kezdetét veszi a Komáromi Jókai Színház 2018/2019-es évada, mely a 66. lesz a színház történetében. Az alábbiakban az évadban bemutatásra kerülő darabokat és a további műsorokat olvashatjuk: 

A Komáromi Jókai Színház 66. évadának nagyszínpadi – felnőtt bemutatói

Szergej Medvegyev: Fodrásznő (tragikomédia)

Rendező: Viktor Rizsakov; Bemutató: 2018. október 12.

A budapesti Nemzeti Színház vendégelőadása 

A boldogság után vágyódó nő sorsának egyetemes problémáit fogalmazza meg a kisemberek tragédiáját gogoli groteszkséggel ábrázoló drámai szöveg, a Fodrásznő. A derűbe, a szeretetbe csomagolt fájdalom, amely a rendező, Viktor Rizsakov színházi nyelvének egyik jól felismerhető sajátossága, az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondást emeli költői szintű látomássá. Az előadás minden korosztályt megszólít, részvétre és életének újragondolására késztet. 

Presser Gábor – Sztevanovity Dusán Horváth Péter: A padlás (musical)

Rendező: Méhes László m. v.; Bemutató: 2018. december 7.

A Komáromi Jókai Színház produkciója

Fiatal tudós kísérletezik a padláson: távoli, titokzatos bolygók üzenetét próbálja megfejteni. Látogatói azonban nem földönkívüliek, hanem évszázadok óta bolyongó mesebeli szellemek, akiket kifelejtettek a mesékből. Történetesen ők is erre a padlásra várják Révészt, aki elviszi őket az emlékezet országába. Révész meg is érkezik egy távoli világból, csakhogy egy Barrabás B. Barrabás nevű gengszter testében landol. S ez kicsit megkavarja az eseményeket. Félig mese, félig musical, kicsiknek és nagyoknak, 9-től 99 éves korig.

Paolo Genovese: Teljesen idegenek (vígjáték)

Rendező: Hargitai Iván m. v.; Bemutató: 2019. február 8.

A Komáromi Jókai Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház koprodukciója

Mindnyájunknak három élete van: egy nyilvános, egy privát és egy titkos. Régen az a bizonyos titkos életünk tökéletes biztonságban volt memóriánk archívumában, manapság pedig a SIM-kártyánkon. Mi lenne, ha a telefonunk beszélni tudna? Egy megrázó komédia az emberi kapcsolatokról, a megcsalásról, arról, hogy ismerjük-e egymást, vagy teljesen idegenek vagyunk egymás számára. 

John Kander – Fred Ebb – Joe Masteroff: Kabaré (musical)

Rendező: Rusznyák Gábor m. v.; Bemutató: 2019. április 5.

A Komáromi Jókai Színház produkciója

1930. Berlin. Clifford Bradshaw, a fiatal amerikai regényíró szilveszter éjszakáján érkezik Berlinbe, hogy ihletet és tapasztalatot gyűjtsön új regénye megírásához. A Kit Kat Klubban azonban találkozik Sallyvel a feltörekvő angol énekesnővel, akibe beleszeret. Kapcsolatuk sem egyszerű, de a helyzetet sok szempontból bonyolítja, hogy a szabadság és szabadosság városa felett gyülekeznek az árnyak, a Harmadik Birodalom árnyai.

Molnár Ferenc: Az üvegcipő (vígjáték)

Rendező: Bagó Bertalan m. v.; Bemutató: 2019. június

A Komáromi Jókai Színház produkciója

Molnár Ferenc önéletrajzi ihletésű remekműve Sipos Lajos műbútorasztalos és egy cseléd, Szabó Irma minden akadályt elsöprő szerelmének megható története. Költészet, humor, megoldhatatlannak tűnő akadályok, összeomló és felépülő kapcsolatok szövik át a fordulatos vígjátékot. A bolondos Irma, a józsefvárosi Hamupipőke, álomvilágban él, amelyben csak Sipos úr létezik, akinek a csitri mindent elnéz cserébe a reményért, hogy egyszer kölcsönössé lesz a szerelem.

A Komáromi Jókai Színház 66. évadának stúdió előadásai

 

Leopold Lahola: Napfoltok

Rendező: Rédli Károly

A Komáromi Jókai Színház és a pozsonyi Színművészeti Főiskola koprodukciója

Három különleges ember különleges kapcsolata fonódik össze egy lázas éjszakán. A tét: a múlt, a jelen, s talán a jövő. Tragikomikus helyzetek fűzik össze őket, s a kérdés: van-e kiút a bosszú és a gyűlölet útvesztőjéből; megmentheti-e a szerelem és a szeretet a lelkeket. Lám, mennyi bonyodalmat tud okozni két ellopott bőrönd.

Élet.történetek.hu: Pira – Bella

Rendező: Szabó Máté; Szereplők: Borbély Alexandra és Ullmann Mónika

Az Orlai Produkciós Iroda előadása 

Két tévedés. Egy lány fiútestbe születik, és ezért megjárja a poklot. Egy született prosti ‒ ahogy ő vall magáról ‒ tanító néni testbe születik, de a mai magyar valóság közbeszól. Az előadás a Független Színművészetért Alapítvány és az Orlai Produkciós Iroda koprodukciója.

Jerome Kilty: Tisztelt Hazudozó!

Rendező: Valló Péter; Szereplők: Jordán Tamás és Molnár Piroska

A Rózsavölgyi Szalon előadása 

Bernard Shaw, a drámaíró-fenegyerek negyven éven át levelezett az ünnepelt színésznővel, Stella P. Campbell-lel. Shaw és Stella sohasem lettek szeretők, talán nem is akarták, talán elmulasztották a pillanatot. Akkor mi ez a különös, negyven éven át tartó viszony? Plátói szerelem? Barátság? Véd- és dacszövetség? 

Lázár Kati ‒ Bánki Róza ‒ Gyalog Eszter: Kripli Mari

Lázár Kati Jászai Mari estje

Az Orlai Produkciós Iroda előadása 

A darab a boldogságról és a keserűségről, a szerepek nagyságáról és a színházi viszonyok kisszerűségéről szól. Egy színésznő vallomása önmagáról és pályatársakról, magánéleti küzdelmekről és titkon vágyott reményekről. 

A Komáromi Jókai Színház 66. évadának meseelőadásai

 Szabó Attila: Mátyás király krónikái (mesejáték)

Rendező: Szabó Attila; Bemutató: 2018. szeptember 28.

A Komáromi Jókai Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukciója

Mátyás az igazságos, Mátyás a nagy király, Mátyás a szegény emberek barátja, a tisztaszívű, a nemes uralkodó. De vajon a legendák mögött ki rejtőzik? Milyen lehetett Mátyás az ember a krónikások túlzása nélkül? A szabadlelkű, lázadó ifjú, aki csak egy kis szabadságra vágyott, azért öltött álruhát, valójában nem akart leleplezni senkit és semmit? Szabó Attila meséje a Mátyás király legendák mélyén rejtőző titkokat kutatja.

Michael Ende: A pokoli puncspancs (zenés mesejáték)

Rendező: Kovács Frigyes; A Soproni Petőfi Színház előadása 

A szilveszter éjszakáján játszódó, lidércesen pörgő történet percről percre követi végig egy szörnyű varázsló, dr. Lidérczy Belzebub és nénikéje, Vám Piri fondorlatait. Éjfélig, hét óra alatt ezer csapást akarnak az emberiségre zúdítani. Persze ehhez az Állatok Nagytanácsának is lesz egy-két szava: Krakél Karesz varjút és Miaurcella di Mauro macska titkos ügynököket küldik a gonosztettek megakadályozására.

Szűcs Réka – Tóth Réka Ágnes – Zádori Szilárd: Bambi (bábmusical Felix Salten műve nyomán)

Rendező: Szűcs Réka

A Harlekin Bábszínház előadása

Egy szép tavaszi napon, az erdő mélyén világra jön a kis őzgida, Bambi. Édesanyja és barátai segítségével felfedezi környezetét, megismeri az élet törvényeit és veszélyeit, közben persze számtalan kalandon megy keresztül. Bambi a bánat érzését is megtapasztalja, mikor egy baleset miatt elveszíti édesanyját. Ezután apja, az Erdő Hercege veszi magához és tanítja a felnőtt életre. A szerelem érzése enyhíti szíve fájdalmát, s hozza meg számára újra a boldogságot. 

BÉRLETAJÁNLAT

 Felnőtt bérlet: 

  • Premier bérlet – péntek 19.00 65€
  • Madách bérlet – péntek 19.00 45€
  • Jókai bérlet – szombat 19.00 45€
  • Csokonai bérlet – szombat 19.00 45€ (Az első bérletes előadás kivételével, amely vasárnap, 2018. október 21-én lesz)
  • Lehár bérlet – vasárnap 15.00 35€ (Nyugdíjas nézők számára)

 

Szergej Medvegyev:  Fodrásznő

Presser Gábor ‒ Sztevanovity Dusán ‒ Horváth Péter: A padlás

Paolo Genovese: Teljesen idegenek

John Kander ‒ Fred Ebb ‒ Joe Masteroff: Kabaré

Molnár Ferenc: Az üvegcipő

 

  • Ifjúsági bérlet 20€ : A középiskolás diákoknak; Előadások kezdete: 15.00; Az egyes előadások bérleten kívüli ára 6,50€.

 

Kathrine Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen

Presser Gábor ‒ Sztevanovity Dusán ‒ Horváth Péter: A padlás

Paolo Genovese: Teljesen idegenek

John Kander ‒ Fred Ebb ‒ Joe Masteroff: Kabaré 

  • Mesebérlet 10€: Óvodásoknak és 1‒4. osztályos tanulóknak, Előadások délelőttönként, Az egyes előadások bérleten kívüli ára 5,50€. 

Michael Ende: A pokoli puncspancs

Szűcs Réka – Tóth Réka Ágnes – Zádori Szilárd: Bambi 

  • Gyermekbérlet 11€: Az alapiskolák felső tagozatos diákjainak, Előadás kezdete: 11.00, Az egyes előadások bérleten kívüli ára 6€.

 Szabó Attila: Mátyás király krónikái

Presser Gábor ‒ Sztevanovity Dusán ‒ Horváth Péter: A padlás 

  • Vasmacska stúdióbérlet 35€

Leopold Lahola: Napfoltok

Élet.történetek.hu: Pira ‒ Bella

Jerome Kilty: Tisztelt Hazudozó!

Lázár Kati ‒ Bánki Róza ‒ Gyalog Eszter: Kripli Mari

 

Bérletárusítás: augusztus 20-tól október 12-ig.

Készpénzzel (euróval) és bankkártyával is lehet fizetni.

Az előadások időpontjáról és az esetleges változásokról e-mailben értesítik a nézőket.

A színház a műsor- és szereposztás változtatásának  jogát fenntartja!

További információk: www.jokai.sk