Mix Dél-komárom 2019. 06. 13.

Ezer köbméter papír és tíz tonna tűzifa gyulladt ki egy komáromi telepen

Ezer köbméter papír és tíz tonna tűzifa gyulladt ki egy dél-komáromi hulladékkezelő telepen szerda (június 12.) délután, az oltást erős szél nehezítette – közölte a katasztrófavédelem a honlapján.

A szervezet tájékoztatása szerint a Marek József utcában lévő épületben gépek és szalagok is égnek. A tüzet nyolc vízsugárral és egy magasból oltó készülékkel ötven tűzoltó próbálta megfékezni. A tűzesetben senki nem sérült meg.

A hulladékfeldolgozóhoz győri, tatabányai, komáromi, kisbéri, pannonhalmi, nyergesújfalui és bajnai hivatásos tűzoltók, ácsi önkormányzati és komáromi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A katasztrófavédelmi mobil laborja is a helyszínre érkezett, hogy méréseket végezzen a tűz környezetében.

A tüzet pár óra alatt sikerült megfékezni. Csekéné Laczkó Melinda, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivő-helyettese elmondta, hogy a lángokkal mintegy ötven tűzoltó küzdött, csökkentett létszámmal pedig reggelig a helyszínen maradtak, hogy megakadályozzák a papírbálák esetleges visszagyulladását.

(mti, fotók: kemma.hu)