Sport 2023. 05. 30.

Ezüstérmesek lettek a komáromi kosarasok az országos döntőben

Ezüstérmes lett a Komáromi Kosárlabda Klub (BC Komárno) a tegnapi (május 29.) NIKÉ kosárlabda-bajnokság döntőjében. A lévai Patrióták megvédték a bajnoki címüket, hazai pályán 78:61-re győztek a komáromiak ellen.

Kilenc év után a Patrióták az elsők, akiknek sikerült megvédeniük bajnoki címüket. A lévai kosarasok egyébként negyedszer ünnepelhetnek – 2011-ben, 2018-ban, 2022-ben, és végül idén, 2023-ban is megnyerték a bajnokságot.

Ennek ellenére a komáromiak – a szurkolókkal együtt – egyáltalán nincsenek elkeseredve, sőt, rendkívül büszkék az eredményre. A lévaiak sokkal tapasztaltabbak náluk, és a komáromiak becsületesen küzdöttek nem csupán a tegnapi meccsen, hanem az egész évadban.

Az arany mindig fényesebb, de sokszor egy második hely is hatalmas siker – írja Keszegh Béla, Komárom polgármestere a FB-bejegyzésében. – A sokkal nagyobb anyagi háttérrel működő lévai csapat, a tavalyi bajnok, csak 7 meccsen tudta legyőzni Komáromot az extraliga döntőjében. Az ellenfél lehetett jobb, de nekünk csapatunk volt, aki azt is megmutatta, milyen 0:15-ről felállni és meccset nyerni. A hangulat a meccseken óriási volt, igazi drámai fordulatokkal. Az utolsó két meccsen azonban talán a szerencse sem ránk kacsintott. Szép volt fiúk, köszönjük ezt a szép ezüstöt. 1-2-3 Hajrá Komárom!”

2023.05.31-én, SZERDÁN 17:00 ÓRAKOR MINDEN SZURKOLÓT SOK SZERETETTEL VÁRNAK A KLAPKA TÉRRE. BÚCSÚZZUNK EGYÜTT A NIKÉ SBL 2022/2023 EZÜSTÉRMESEITŐL!

Fotók: FB, NIKÉ SBL