Mix Dél-komárom 2021. 04. 12.

Félszáz család húsvétját varázsolta szebbé a dél-komáromi Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt dél-komáromi szervezete számos alkalommal bizonyította már, hogy mindig kész a társadalmi szerepvállalásra. Nem volt ez másként a nemrég szervezett tartós élelmiszerosztás alkalmával sem – olvasható a komarom.hu oldalon.

– Húsvét, egy csodálatosan szép vallási, családi ünnep. Nekünk többek közt az is feladatunk ilyenkor, hogy lehetőségeinkhez mérten szebbé tegyük a rászorulók számára is ezt az alkalmat. Nagy öröm számunkra, hogy idén mintegy 50 család számára tudtunk tartós élelmiszercsomagot biztosítani tájékoztatott Oláh Gábor.

A Magyar Vöröskereszt komáromi területi koordinátora egyúttal megragadta az alkalmat, hogy köszönetet mondjon a Magyar Vöröskeresztnek és mindazon a magánszemélyeknek, akik jelentős mértékben járultak hozzá a program megvalósításához.

A csomagok lisztet, tésztát, cukrot, mézet és különböző konzerveket tartalmaztak.

A szervezők ügyeltek a járványügyi előírások betartására, így a pakkot előzetes időpont egyeztetést követően, csak egy ember vehette át.

Oláh Gábor azt is elárulta, hogy a közeljövőben, a mozgalom alapítójának, Jean Henri Dunant születésnapjának évfordulója alkalmából újra véradást szerveznek, melyről további információkat a Dél-Komáromi Vöröskereszt Facebook-oldalán olvashatnak.