Kultúra 2017. 04. 21.

Fesztiválozott a Gesztenyés Óvoda

Tizenöt évvel ezelőtt indult útjára a Gesztenyés Óvoda Geszti fesztiválja. Ez az intézmény első tavaszi programsorozata, ami a gyerekek ízlésének megfelelően számos izgalmas lehetőséget kínált. A programokat Mátyás király, a huszárok és India varázslatos világa is inspirálta már. Az idei fesztivál jelmondata a “színház az egész világ” volt.

A Gesztenyésben április 18-án Komárom valamennyi óvodájának aprósága meghívást kapott. A Süni csoport által szervezett programon a Só című előadást tekinthették meg a gyerekek. Az óvónénik és a dadák látványos kosztümbe öltöztek.

A mese, a dramatizálás a gyerekek szívéhez közel áll. Emellett arra törekszünk, hogy a színházat, mint szórakozási formát megszerettessük velük. A színház mindig erkölcsi értéket közvetít. Ez óvodás korban főleg arról szól, hogy a jó elnyeri a jutalmát, a kemény munka is meghozza a gyümölcsét. Később ezek az erkölcsi értékek bővülnek, mélyülnek – mondat el a Gesztenyés Óvoda vezetője dr. Halászné Szeder Anikó.

A fesztivál részeként rajzpályázatot is hirdettek, „színházi élményem” címmel. A résztvevőket emléklappal jutalmazták. A gesztenyések a hét folyamán ellátogattak a Magyar Lovas Színházba, meséket hallgattak és vetélkedőn is bizonyíthatták tudásukat.

Szólj hozzá!