Mix 2020. 05. 28.

Filip Mónika és Gajdács Mónika voltak a Selye János Gimnázium vendégei

Május 21- én Filip Mónika, az oktatásügyi minisztérium államtitkára és Gajdács Mónika, az oktatásügyi minisztérium egyik vezérigazgatója, meglátogatták a Selye Egyetemet majd a Selye János Gimnázium vendégei voltak.

Gimnáziumunk örömmel fogadta őket, hogy megtisztelték iskolánkat. Andruskó Imre, igazgató bemutatta a gimnáziumot, a szaktantermeket, a folyosó faliújságain szereplő díjnyertes diákokat, a nagymúltú Gimisz egy-egy darabját a büfé melletti plakátokon, a multifunkciós sportpályánkat. Vendégeink nagy figyelemmel kísérték sikereinket. A kötetlen beszélgetés során kitért a különböző díjakra, országos sikereinkre, a Gimisz utolsó darabjára. Nem utolsósorban a járvány kezelésére, az idei szóbeli érettségikre és a távoktatásra.

Mindketten fontosnak tartják a támogatásokkal, valamint a segítségnyújtással a kisebbségi tanintézmények presztízsének emelését, a középiskolák tantárgyköri versenyein a kisebbségi nyelv használatát. Filip Mónika szerint nagy hangsúlyt kell fektetniük a kisebbségi oktatásban dolgozó pedagógusok munkája színvonalának emelésére. A fennálló tankönyvhiány, illetve a megfelelő, színvonalas tankönyvek kiadása és beszerzése is megoldásra vár. Az oktatásügyben fontosnak tartja a magyar nyelvű kommunikációt.

A beszélgetés végén megígérték, hogy segíteni fogják iskolánkat, ha bármi kérdés, észrevétel lenne, csak küldjük el, és biztos foglalkozni fognak vele.

(Králik Zsuzsanna)