Város 2021. 06. 23.

Sült keszeggel kínálta Keszegh Béla polgármester a Komáromba kerékpáron érkező külügyminisztert

Kedden (június 22.) délután Komáromba biciklizett Ivan Korčok külügyminiszter az azóta menesztett Filip Mónika államtitkár asszonnyal közösen. A vendégeket halászlével és sült keszeggel kínálták.

A Monostori híd lábánál a Tokiói olimpiára készülő kajakosokkal közösen fogadta Ivan Korčokot és Filip Mónikát Komárom város polgármestere, Keszegh Béla. Ezt követően közösen kerékpároztak be a belvárosba, ahol a találkozó már egy jóval hivatalosabb formába csapott át.

Felmerült a határátlépés szabályozása a koronavírusos időkben, különös tekintettel a komáromi sajátos helyzetre. Szóba került a sport támogatása és a szlovákiai magyarokat érintő kérdések, köztük a kettős állampolgárság ügye, valamint a magyar kormány jelentős támogatása a déli régióban. Keszegh Béla polgármester javaslata szerint a szlovák kormánynak is aktívabban kéne támogatni a határon túl élő szlovákokat és biztosítani számukra is a kettős állampolgárságot, úgy ahogy az olaszok vagy a magyarok teszik, egy szimbolikus támogatást jelezve.

Ivan Korčokról a találkozó során kiderült, hogy aktívan röplabdázott és az egyik fiatal kori barátnője komáromi volt, így gyakran megfordult a városban.

A vendégek a halászlé után sült keszeget kaptak kóstolónak.

(Komárom Város Facebook oldal alapján)