Mix Dél-komárom 2021. 10. 29.

Fókuszban a környezetvédelem Dél-Komáromban

Nemrég került sor a „Zöld Komárom, zöld jövő” elnevezésű projekt zárórendezvényére, melynek az új dél-komáromi Nonprofit Szolgáltatóház adott otthont. Az eseményt dr. Molnár Attila polgármester nyitotta meg – írja a komarom.hu.

– A közelmúltban számos olyan zöld projekt valósulhatott meg nálunk, mely óvja környezetünket és környezettudatos jövő felé mutat – mutatott rá beszédében a városvezető, aki többek közt kiemelte az elektromos buszokat gyártó BYD üzemet, az észak-komáromi Pons Danubii-vel közösen létrehozott KombiBIKE kerékpárkölcsönző-hálózat kiépítését, valamint az önkormányzat által telepített elektromos töltőállomások megépítését.

A rendezvényen részt vett Vajda Bence önkormányzati képviselő is, aki többek közt azt is elmondta, fontosnak tartja, hogy a fiatalok részt vegyenek a közösségi zöld ügyekben, hiszen a klímavédelem, a tudatos zöld gondolkodás és a zöld nevelés nagy jelentőséggel bír.

– Környezetünk védelmében mindannyiunknak személyes felelőssége van. Ezért a környezettudatos élet és az arra való nevelés, valamint, hogy Komárom szép és élhető legyen, mindannyiunknak közös ügye és feladata – hangsúlyozta a képviselő.

Siklósi József, Komárom Ybl-díjas főépítésze kiemelte: napjainkban is zajlik a város rendezési tervének és fejlesztésének felülvizsgálata. Annak érdekében, hogy a projekt sikeresen mehessen végbe, fontos megismerni a komáromiak véleményét, hiszen a szép és élhető zöld Komárom mindannyiunk közös ügye és érdeke.

A rendezvényen Juhász Márton, Dél-Komárom főkertésze tartott előadásában bemutatta a mindenki számára ingyenesen elérhető és letölthetőZöld Komárom” applikációt, melyen keresztül a város zöld felületei, valamint az itt élő védett növények és állatok egyaránt megismerhetőkké válnak.

A nap további részében Balázs Bálint építész, Füzesi Krisztina és Szabó-Lits Bernadett tájépítész tervezők, Kánai András jövőkutató, kommunikációs szakember valamint Tóth Roland környezetmérnök tartott előadást.