Mix 2016. 12. 19.

Fontos számodra, hogy te is díszbe öltözz a karácsonyfa alá?

Nem vagyunk egyformák: egyesek szeretnek kiöltözni a családi ünnepekre is, úgy érzik, ezzel megtisztelik az ünnepet és szeretteiket is. Mások inkább a kényelmes, otthonias viseletet részesítik előnyben, mondván, nem ezen múlik. Mindkét variáció teljesen rendben van – a lényeg, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Te melyik típusba tartozol?

Az ankét támogatója a Teodóra móda

teodora-banner-800x500px


1Csaba, villanyszerelő

Mi csak egy picit vesszük ünnepélyesebbre a figurát, pl. kötött pulcsi, de semmi extra. A család, az erős és sérthetetlen összetartás a fontos – hiszen az ő támogatásukkal tudunk helytállni a megterhelő mindennapokban. Igaz a mondás, hogy nem a ruha teszi az embert. Az őszinteség sokkal többet jelent, mint az a pénz, amit a megjelenésre költünk. Sokan úgy vélik, hogy a ruha fontos. Holott sokszor szebb és egészségesebb szavakat hallunk olyan emberektől, akik felett ránézésre ítélkezünk.

5Terka, fotós

Természetesen nagyon szeretem a karácsonyt és mindig nagy örömmel várom. Az öltözködésre alapvetően mindig próbálok odafigyelni, az ünnepekkor ez különösen így van. Általában igyekszem ünnepélyessé tenni a megjelenésem. A sminket általában én készítem el otthon, de fodrászhoz is el szoktam menni a karácsonyt megelőző napokban. A család férfitagjai pedig akkor teszik rendbe magukat e téren, amikor gondolnak egyet.

3István, színművészhallgató

Szenteste hagyományosan a nagymamámnál vacsorázik együtt a család. Nem a ruha teszi az embert, de mindig elegánsan vagyunk felöltözve, úgy ahogy az az alkalomhoz illik. Ahogy a lelkünket,
úgy a külsőnket is ünneplőbe öltöztetjük ilyenkor. Ezenkívül az éjféli misén is mindig részt veszek, ministrálok. Az egyik legfelemelőbb dolog közösségben,
együtt ünnepelni a Messiás eljövetelét!

2Tünde, kertészmérnök

Karácsony első estéjén szűk családi körben szoktunk ünnepelni. Ennek okán a megszokott otthoni ruhámban vagyok. A sminkem és a hajam is olyan, mint amilyet a hétköznapokban viselek. A külsőm helyett a családommal és a fa díszítésével foglalkozom
– az utóbbi minden évben az én feladatom. Úgy gondolom ennek az ünnepnek a szeretetről, az egymásra figyelésről kellene szólnia, nem pedig a külsőségekről.

4Péter, cukrász
Nem szoktunk különösebb ünnepi viseletbe öltözni karácsonykor. Kényelmesen, otthoni ruhában készülődünk – a mézes zserbót és a marlenkát például rendszeresen én készítem – vacsorázunk, majd megajándékozzuk egymást. Az ünnep ezen az estén az összetartozásból fakad, illetve a kölcsönös örömszerzésben mutatkozik meg. A karácsonyi vendégjárás idején természetesen megadjuk a módját, azonban ettől függetlenül nem jellemző. Elvégre az ember érezze magát jól a bőrében, és ha ez nekünk a megszokott, hétköznapi öltözetünkben megy, akkor miért feszengenénk öltönyben?

Szólj hozzá!