Mix 2017. 03. 31.

Milyen szupererőt szeretnél a leginkább birtokolni?

Superman, Batman, Spiderman, Vasember, Thor… Szupererővel rendelkező, fantasztikus szuperhősök, akiknek képességeire néha irigykedve, de legalábbis némi romantikával gondolunk. Hja, ha nekünk ilyen képességünk lenne, seperc alatt rendbe tennénk a világot, helyre hoznánk dolgokat! De vajon ki mire vágyik a szíve mélyén?

.
Antalík Imre, egyetemi tanár – időugrás
Ha lehetne egy szuperképességem, akkor az idő oda-vissza tekergetésének a képességét választanám. Szívesen lennék az „időember”, és egy nagy homokóra lenne a szuperhős ruhámon. Azért választanám ezt az erőt, mert az idővel valahogy valami sosincs rendben – egyszer túl kevés van belőle, máskor viszont túl sokáig tart valami, néha jó lenne visszamenni benne, olykor pedig előre ugrani egy kicsit, esetleg megállítani néha…

 

Olasz István, színész – teremtő erő
Ha szupererőt kaphatnék, akkor azt részben arra fordítanám, hogy hip-hop létesítenék itt Komáromban legalább két nagy ipari parkot, hogy munkahelyek alakuljanak. A szupererőm másik felét pedig a kultúra- és partyszervező énemnél használnám fel. Szeretném meggyőzni az embereket arról, hogy higgyék el, a kevésbé ismert előadók is fantasztikus teljesítményt nyújtanak, és nem hagynám kiveszni az emberekből a kíváncsiságot.

 

Bognár Zsu, vállalkozó – a csodaszemüveg birtokosa
Nem is szuperképességet, inkább egy szuperképességgel bíró tárgy birtoklását választanám. Egy olyan szemüveget, amely képes lenne – az adott dátum betáplálása után – egy adott helyszínt abban az időben láttatni. Szívesen sétálnék szeretett városomban úgy, hogy az egyes épületeket, utcákat pár gombnyomás után bármelyik korban megnézhetném – a régi képektől, melyek a szívemnek kedves utcarészletek ábrázolják, mindig elérzékenyülök és valami megmagyarázhatatlan odavágyódás kerít a hatalmába. Szívesen pergetnék le újra történelmi eseményeket, nemcsak Komáromban, hanem máshol is. Nagyon sok dologban szeretnék tisztán látni a múltunkból, vagy csak megélni minden hétköznapi és sorsfordító pillanatot. Aztán persze a jövőbe belekukkantani sem lenne minden érdek nélkül való!

.
Kopják Imrich, mentőtiszt – gyógyító képesség
Mivel havonta több tized páciens fordul meg a kezeim közt, így most már reálisan látom mennyi beteg és segítségre  szoruló ember létezik a környékemen. Amíg mentős nem lettem, elképzelésem sem volt erről. Ám annak ellenére, hogy a munkámban maximálisan próbálok teljesíteni és igyekszem többnyire pszichikai támaszt és empátiát is nyújtani, elkélne a szuperképesség. Ezért nem kérdés mi is ez valójában: maga a gyógyítás ereje, hogy mindenkit sikerüljön kigyógyítani a betegségéből és fájdalmaiból.

 

Szólj hozzá!