Mix 2017. 02. 22.

Ha farsang, akkor bál!

Itt a farsang, amikor bálok sora követi egymást. Díszbe öltözött párok, elegáns estélyi ruhák és szmoking-öltöny az uraknak. Egy jó bál minőségi szórakozást nyújt, és ma sem ment ki a divatból!

Untitled-1Nagy Natália, jogász
Csak tavaly kezdtünk el bálozni a párommal, előző években nem voltunk rá kaphatóak. Az egyetemi évek alatt az iskolai ügyvédbál volt az egyetlen, ahova rendszeres eljártam. Nagymegyeren, a Plautner-kúriában a Magyar-bál színvonalát egyelőre még nem sikerült űberelni. Ami a táncot illeti, párom, Peti megpörget rendesen, ha már egyszer bálozunk. Egyértelműen a mulatós és a magyar klasszikusok a kedvenceink. Általában más párokkal együtt megyünk szórakozni, úgy az igazi. A szentpéteri St. Petrus Viniben idén voltunk először, a konyhájukat csak ajánlani tudom. Nem szeretem a batyubált, ha már megyünk, legyen minden csillagos egyes, így lehetőségünk van megkóstolni a különböző helyek ízeit. A fodrásztól általában a klasszikus, elegáns kontyokat kedvelem, sminkeshez pedig nem mindig, de gyakran járok. Bár egyikünk sem kedveli a tombolát, mégis mindig veszünk és lessük, hátha ránk kacsint a szerencse.

Untitled-2Zsidó Hédi, fogorvos és arctorna-tréner
Rendszeresen járunk bálba a párommal. A Lehár bált már évek óta sosem hagyjuk ki színvonala és eleganciája miatt. Idén olyan fantasztikus zenekarral szolgáltatta a talpalávalót, hogy még a szék lába is mozgott – nem volt nehéz felszabadultan mulatni. Olyan kevés alkalmunk van nekünk, nőknek úgy igazán ragyogni a párunk oldalán, aki büszkén és elismerően hordoz az karján. A bál egy olyan alkalom, ami díszbe öltözteti az embert – nem csak a külsejét, de a szívét is. Mi nők ilyenkor egész nap készülődünk, fodrászhoz, sminkeshez sem vagyunk restek elmenni, este pedig bebújunk a csodás ünneplőruháinkba, amelyben királynőnek érezhetjük magunkat. Táncolni is rendkívül szeretünk a párommal – sokszor akár otthon is táncra perdülünk, ha épp úgy tartja kedvünk.

Untitled-3Szabolcs Zoltán, közgazdász
Évente 1-2 bálba, konkrétan a szentpéteri Sportbálba és Vadászbálba járunk el a párommal és a haverokkal. A batyubál és a vacsorás bál egyaránt szóba jöhet. Zenei téren sem vagyok válogatós, de ha már bál, akkor talán mulatós dukál leginkább. Minden alkalomra igyekszem új inget és nyakkendőt beszerezni – lehetőséggel a párom ruhájával harmonizálva. Szívesen fényképezkedek, ezért ha van fotós és selfiemat, megörökítjük az elegánsabb énünket. Igyekszem a lehető legjobb hangulatot kihozni az estéből, ezért a beszélgetős-koccintós ücsörgést és a táncparkett koptatását is próbáljuk összhangba hozni.

Szólj hozzá!