Város 2023. 06. 21.

Fotógaléria: Elindult a kompok és katamaránok szállítása a komáromi hajógyárból a Balatonra

 2023. június 21-én délelőtt elindultak a katamaránok és a kompok szállítása a komáromi SAM Shipbuilding and Machinery kikötőjéből a Balatonra – írja a Hajózás.hu. A szállítás a Dunán, majd a Sión történik, ami komoly logisztikai és koordinációs feladatot jelent. Többek közt nem szállíthatják őket teljesek összeszerelt állapotban. 

A 2 db 45 méteres komp és a 2 db 35 méteres katamarán az észak-komáromi SAM-ban készült, a BAHART Balatoni Hajózási Zrt. megrendelésére. A hajók a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel és paraméterekkel rendelkeznek.

A Bahart jelenlegi flottájának megújítása a magyar kormány támogatásának köszönhetően valósul meg. A beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme. Az új járművek a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek majd, kiemelt cél, hogy európai színvonalú szolgáltatást biztosítsanak az utasoknak.

A fejlesztés történelmi léptékű a BAHART és a balatoni hajózás életében.

A kompok Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek majd, így biztosítva a kiemelt balatoni látványosságok elérését.

Fotók forrása: Hajózás.hu
Korábbi cikkünk: Két katamarán és két komp is készül a komáromi hajógyárban magyarországi megbízásból

FOTÓGALÉRIA: