Sport 2014. 09. 29.

Gólzáporos mérkőzések a hétvégi fordulón

Egy döntetlent leszámítva, nincs pont osztozkodás a járási fordulóban, több pont maradt otthon, mint vándorolt idegenbe.

Ötödik liga:

Marcelháza – Nagysalló 2:0 (2:0), Marikovec G., Németh P. – Az első félidő eléggé döcögősre sikeredett, de még így is kétgólos hazai vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. A hazai csapat játéka a második félidőben jelentősen feljavult, megállás nélkül vezették a veszélyes támadásaikat. A befejezéssel azonban hadilábon álltak, így maradt a kétgólos különbség.

Ógyalla – Szentpéter 4:2 (2:0), Turza R. 2, Porubszky A., Kádek P. – Vida E., öngól – Nagyon óvatosan kezdtek a csapatok, majd mindkét oldalon helyzet adódott. Ezután sörgyáriak több jó lehetőséget is elpuskáztak, de a 25. percben Turza már nem hibázott, és kapásból a hosszú sarokban talált. A félidő hajrájában Kádek növelte a hazaiak vezetését. A második játékrész elején 8 perc leforgása alatt a hazaiak kétszer is megrezgették Hudák hálóját, sőt a kapufát is eltalálták. Ezután a tempó alább hagyott, a négygólos előny tudatában az ógyallaiak nem igazán erőltették magukat.

Ekel – Garamkovácsi 4:0 (2:0), Horváth L. 2, Ódor S., Tamási A. – Nagyszerű első félidőt produkáltak az ekeliek, szinte lefocizták ellenfelüket a pályáról. A két gólon kívül még rengeteg helyzetet is elpuskáztak. Fordulás után a vendégek próbáltak valamit kezdeni az eredménnyel, de a fegyelmezett és jól szervezett hazaiak helyzetig sem engedték őket. A végső sípszó előtt kétszer is a vendég hálóőr volt kénytelen kihalászni a labdát a hálóból.

Nagykér – Perbete 2:2 (1:1), Bátora B., Dano A. – Németh Z., Lakatos M. – A 9. percben Varga kiugratta Némethet, aki nem hibázott és megszerezte vendégek vezető találatát. A hazaiaknak egy kontra után összejött az egyenlítés, majd a 2. félidőben meg is szerezték a vezetést. Ekkor azonban már pályán volt Lakatos, a perbeteiek gólfelelőse, és a 67. percben egy kapáslövéssel kiegyenlített.

Naszvad – Podhájska 7:0 (4:0), Czibor D. 2, Valko R., Molnár T., Mlynár G., Starovič L., öngól

Ímely – Dolný Ohaj 5:0 (2:0), Gál R. 2, Kender R., Lovász J., Kovács T. – Az első 20 percben jó védekezésüknek köszönhetően a vendégek még állták a sarat. A 25. percben viszont Gál távoli lövése beakadt, majd a 45. percben egy begyakorolt figura után már kétgólos volt a listavezető előnye. A második félidőben macska-egér harccá változott a találkozó, a vendégek szinte semmilyen ellenállást tanúsítva még háromszor kapituláltak.

 

Járási első osztály

Gúta “B” – Bátorkeszi 0:1 (0:1) – Gólszerző: Barton 11m – A gútai fakó rögtön az első percben kapufát talált. A hetedik minutumban viszont egy keszi ellentámadást követően a gútai kapus elsodorta Bartont, aki a megítélt büntetőt magabiztosan értékesítette. A tartalékos hazaiak mindent elkövettek az egyenlítés érdekében, de gólt már nem sikerült szerezniük.

Lakszakállas – Hetény 1:4 (1:1) – Gólszerzők: Oláh, ill. Csintalan, Lévai, Lucza 2x – A kiegyenlített első félidő után a rutinosabb vendégek vették át az irányítást, és ez három további gólban is megmutatkozott. Az aktuális bajnok teljesen megérdemelten hozta el a három pontot.

Dunamocs – Búcs 5:1 (2:1) – Gólszerzők: Tóth P. 2x, Gáspár, Paluška, Pálik, ill. Varga – A búcsiak gyorsan vezetést szereztek, de a félidő végéig megfordult az állás. A második félidőben bőségesen adódtak helyzetek mindkét kapu előtt, de a vendéglátók voltak a pontosabbak, így ők örülhettek a végén.

Keszegfalva – Nagykeszi 1:3 (1:1) – Gólszerzők: Rigó, ill. Budai 3x – Úgy tűnik, nagyon rossz ötlet volt kölcsönadni Budait Nagykeszinek, hiszena játékos így tulajdonképpen saját csapatát “végezte” ki. A hazaiak teljesítménye jócskán elmaradt az újgyalla ellen mutatottaktól.

FK Activ – Dulovce 3:1 (1:1) – Gólszerzők: Nagy 2x, Sándor, ill. Bagala – Az alacsonyabb osztályakban ritkán látható színvonalú mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, de a kisebbik komáromi csapat még félidőig egyenlíteni tudott. Fordulás után az újgyallaiaknak már egy komoly helyzetük sem volt,

Izsa – Csallóközaranyos 2:0 (0:0) – Gólszerzők: Smolka, Pavlik – Az erősen tartalékos izsaiak ezen a napon még gyengébb játékkal is teljesen megérdemelten győztek, így továbbra is veretlenül menetelnek a bajnokságban.

Marcelháza “B” – Nemesócsa 2:0 (1:0) – Gólszerzők: Méhes Z., Pálinkás V. – A hazaiak részéről egyértelmű volt a mérkőzés, és a végeredmény inkább a vendégek számára lehet hízelgő. Rengeteg helyzet adódott a marcelháziak előtt. Előbb Méhes Zoltán szabadrúgásból lőtt nagyon szép gólt, később pedig Pálinkás cselezte ki a vendégkapust, majd begurította a labdát a hálóba.

Járási másodosztály

Vágfüzes – Martos 4:3 – Hazai gólok: Varga Z. 2x, Tokár, Bak

Megyercs – Bajcs 3:1 (0:1) – Gólszerzők: Szoboszlai 2x, Kovács, ill. Szabó

Nagysziget – Bogya/Gellér 4:1 (2:1) – Molnár 2x, Balázs, Czucz, ill. Füredi

Örsújfalu – Csicsó 6:1 (2:1) – Vendéggól: Nagy S.

SJE – Bogyarét 2:3 (1:2) – Hazai gólszerzők: Czibor, Mezei

Tany – Dunaradvány 0:0

Ifjúságfalva – Šrobárová 0:3

(foto: FociKN)

Szólj hozzá!